Tiborcz Istvánnal üzletelő vállalkozó telekszomszédja lett az államtitkár a Balatonnál

Tiborcz Istvánnal üzletelő vállalkozó telekszomszédja lett az államtitkár a Balatonnál

Az államtitkár 719 négyzetméteres balatonkenesei ingatlana

Július közepén tartották a hagyományos Balatonátevezést Zamárdi és Tihany között. A versenyen amatőr és egykori sportolók mellett a kormány több különböző beosztású tagja is részt vett. A négyezer teljesítő között ott volt Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és neje, az országnak három olimpiai elsőséget szerző „kajakkirálynő”, Kovács Katalin is. Az államtitkár Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatából kiderült: Schmidt autóval, az M7-es autópályán érkezett Zamárdiba.

Az államtitkár – aki a legmagasabb beosztású magyar állami sportvezető – aludhatott (volna) a Balatonon is. Balatonakarattyán ugyanis egy üdülő gazdája másodmagával. Továbbá: idén tavasszal vásárolt egy ingatlant a szomszédos, vitorlás- és jachtkikötőjéről ismert Balatonkenesén is. A gyümölcsös besorolású telek a kenesei Öreghegyen található.

Bizton állítjuk: az öreghegyi hétköznapok – a fővárosiakkal ellentétben – nem zajosak. Ottjártunkkor csend és a tó felől áradó párás levegő ülte körbe a dombot. Anélkül lehetett felsétálni a Balaton fölé nyúló hegyoldalra, hogy bárkivel összefutottunk volna; egyetlen kutya sem vakkantott. Az Öreghegyet lakatlannak mégsem lehet minősíteni, inkább időlegesen magára hagyottnak. Erről a nyaralók és kertek előtti keréknyomok, a kint hagyott kukák árulkodnak.

• Milyen állomásokon vezetett Schmidt Ádám karrierje a sportirányítás csúcsára?
• Milyennek láttuk az államtitkár telkét?
• Mennyibe került az ingatlan?
• Mitől különleges a telek?
• Kicsoda az a neves építési vállalkozó, aki szomszédja az államtitkárnak?
• Mit írt kérdéseinkre Schmidt Ádám államtitkár?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 4-én megjelent, 2023/31. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!