Tálas Péter: Moszkva elszámolta magát, a Nyugat nem ijedt meg Putyintól

Tálas Péter: Moszkva elszámolta magát, a Nyugat nem ijedt meg Putyintól

Tálas Péter (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Könnyen megtörténhet – hiszen erre már utaltak biztonságpolitikai szakértők –, hogy amennyiben Moszkva sokat fenyegetőzik atombombával, akkor a környezetében egyre több ország akar majd szert tenni atomfegyverre abban bízva, hogy így Oroszország nem támadhatja meg őket – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Tálas Péter. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének vezetője szerint ez lehet akár a NATO által telepítve, akár úgy, hogy maga alkot atombombát. Mindez pedig ellentétes azzal, amit Putyinék el akartak érni.

A szakértő beszélt arról is, hogy egyelőre egyik fél sem érdekelt a békében, hiszen senki sem érte el még a minimális céljait sem. Oroszország még mindig nem tudta teljesen elfoglalni a Donbaszt, vagyis Doneck és Luhanszk megyét – bár az utóbbiból csak kevés hiányzik –, s ehhez jönnek most még Herszon és Zaporizzsja megyék. A másik oldalon Ukrajna sem állította vissza a területi integritását, még a február 24-e előtti mértékben sem.

• Ha Oroszország úgy döntene, hol vethetne be nukleáris fegyvereket?
• Hogyan reagálna a Nyugat, ha az oroszok az atomfegyverhez nyúlnának?
• Létezik most olyan fejlemény az oroszok vagy az ukránok oldalán, ami bizakodásra adhat okot, hogy a háború rövidesen lezáruljon?

A teljes cikket a Magyar Hang október 7-én megjelent, 2022/41. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!