Pottyondy Edina: Ne maradjon érdemi következmény nélkül a szívtelenség és a hatalmi téboly

Pottyondy Edina: Ne maradjon érdemi következmény nélkül a szívtelenség és a hatalmi téboly

Most rés nyílt a pajzson, a jobb érzésű Fidesz-szavazók gyomra sem veszi be a kegyelmet – erről is beszélt a Magyar Hangnak Pottyondy Edina, a péntekre jelentős követőtáborral bíró influenszerek által szervezett megmozdulás egyik felszólalója. A youtuber szerint nyomást kell gyakorolniuk, „mi azt kérjük a magyar társadalomtól, hogy legyen mindannyiunk számára fontos, ami a gyerekeinkkel történik”. A rendezvény műsorvezetője Gulyás Márton lesz, aki lapunknak úgy fogalmazott, hogy a gyermekvédelem alapvetés kellene, hogy legyen minden jól funkcionáló társadalomban, ha mégsem így van, muszáj a társadalomnak felszólalnia és jeleznie, hogy „ez nem pálya”.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, péntek délután „Odakint most szörnyek járnak – kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel szerveznek megmozdulást ismert influenszerek a kegyelmi botrány után. Beszédet mond – mások mellett – Pottyondy Edina, Osváth Zsolt, de az esemény meghívója szerint bejelentkezik Azahriah is.

– Nem szeretnénk, hogy érdemi következmény nélkül maradjon az a szívtelenség és hatalmi téboly, ami a pedofil segítőjének kegyelméhez vezetett – így fogalmazott a Magyar Hang megkeresésére Pottyondy Edina. A Youtube-on rendkívül magas nézettségeket elérő tartalomkészítő szerint azt igyekeznek elérni, hogy a közbeszéd részévé váljon a gyermekvédelem, az intézményhálózat ugyanis most olyan mértékben nem működik, hogy „évtizedes viszonylatban volt képes megerőszakolni gyerekek tömegeit a bicskei iskolaigazgató és nem volt rendőr, pszichológus, gyermekvédelmi szakember, aki ezt észlelte, aki ezt megakadályozta volna”.

• Mit gondol az influenszer Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról?
• Tartani kell-e attól, hogy ez ellenzéki megmozdulás lesz Gulyás Márton szerint?
• Vajon tényleg a gyermekvédelem ügye vagy a „híres emberek” vonzzák a résztvevőket?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!