Pottyondy Edina bejelentette: tüntetést szervez péntekre a kegyelmi botrány miatt

Pottyondy Edina bejelentette: tüntetést szervez péntekre a kegyelmi botrány miatt

Ismert civilek tartanak tüntetést pénteken (Fotó: Pottyondy Edina / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Oldalaktól függetlenül fontosnak tartjuk, hogy civil emberként felemeljük a hangunkat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Elkeseredettek vagyunk – erről írt közösségi oldalán Pottyondy Edina stand up-os, youtuber meghirdetve pénteken 18.00-ra a Hősök terére egy tüntetést. Az esemény műsorvezetője a Partizán alapítója, Gulyás Márton lesz, de Pottyondy mellett több, az eddig főként online térben ismert közéleti személyiség is beszédet fog mondani: 

• Fancsikai Eszter (Nemekarokbeleszólni)
• Osváth Zsolt (Zshow Time)
• Szabó Márton (Jólvanezígy)
• Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni)

Rajtuk kívül pedig bejelentkezik a Puskás Arénában idén három teltházas koncertet is tartó Baukó Attila Azahriah is.

Pottyondy Edina az esemény meghirdetését azzal indokolta: az elmúlt napok történései arra sarkalltak őket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. – Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat.
Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén – hangsúlyozta a stand upos.

Azzal folytatta, a legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni. Hány ilyen ügy van még, amiről nem tudunk és amit elhallgatnak? Emeld fel te is a hangod, amikor az áldozatok hangja nem hallatszik! Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent! Ne legyél közönyös! – kérte követőit.