Vidnyánszky Attila zongorahangoló és gerincsebész

Vidnyánszky Attila zongorahangoló és gerincsebész

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója beszédet mond a VIII. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó hivatalos megnyitóján a Nemzeti Színház előtt 2022. április 20-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egészen Mexikóig utazott, hogy megszégyenítse az igazmondás eddigi magyar bajnokát, a népmesebeli csillagszemű juhászt. (Itt egy kis kitérő. Orbán miniszterelnök kormányában kétfajta tárca létezik. Az egyik az Orbán miniszterelnök személye körüli tárcák, ezek az ő nevét, pontosabban egyelőre még csak az ő tisztségét viselik: ilyen például az iroda nevű minisztérium: a Miniszterelnöki Kabinetiroda, valamint a Miniszterelnökség. Aztán ott van a féltucatnyi gazdasági tárca, amelyek a sok bába közt szem elől tévesztett csecsemő elvét igyekeznek átültetni a nagy magyar gyakorlatba. Az olyan, csupán a nemzetünkre fenekedő liberálisokat lázba hozó témáknak, mint az oktatás, a környezetvédelem vagy az egészségügy – nagyon helyesen –, nem jutott felesleges sóhivatal. És még egy megjegyzés: a Miniszterelnökséget vezető miniszternek nem ugyanolyan a posztja, mint a KFC vezérigazgatójának? A névjegyeden az szerepel, hogy vezérigazgató, mégis Sanders ezredes arcképe szerepel minden gyorséttermeden logóként.)

Szóval Gulyás Miniszterelnökséget vezető miniszter egészen a kaktuszok országáig utazott, hogy felolvasson egy pár perces beszédet a CPAC Mexico nevű dzsemborin. A szöveg, ami miatt kilátogatott kormányunk szomorú szamurája, akinek az eredeti nyugdíjba vonulásával Áder János figuráját kell hoznia a NER-ben, ezúttal a messziről jött ember karakterét vette fel, és olyan remekekkel szórakoztatta a közönséget, miszerint Magyarországon „a fizetések soha olyan gyorsan nem nőttek, mint az elmúlt évtizedben”. A (legalább) 40 százalékos magyar élelmiszer-infláció tényével már nem untatta közép-amerikai közönségét, akik körében annyira jól ismert politikai-filozófiai gondolkodó ő, hogy még a nevét is elírták a rendezvény plakátján.

A fentieken túl azt is megtudhattuk a kormányinfók koronázatlan királyától, hogy – kössék be az öveket! – „Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban”. És mivel a NER-ben minden összefügg mindennel, erre rímelve, Mexikótól sok ezer kilométerre a Belvárosi Polgári Szalonban az „Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom” vendége volt Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, aki az SZFE kancellárjának anyukájával beszélgetve többek között arról értekezett, hogy milyen nehéz és mennyi dolga van őneki, aki éjt nappallá téve azon ügyködik, hogy „áthangolja” a diákokat a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

A teljes cikket a Magyar Hang november 25-én megjelent, 2022/48. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: NER, Gulyás Gergely