Hivatalos: tarolt a hegyvidéki előválasztáson Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke

Hivatalos: tarolt a hegyvidéki előválasztáson Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szavazatok nagy többségével nyert Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) társelnöke a hegyvidéki előválasztáson, hatvan százalék körüli eredménnyel. A második helyen a civil Visi Piroska végzett, míg a harmadik a momentumos Farkas Csaba lett – értesült a Magyar Hang több forrásból. Kovács az elmúlt öt évben már a XII. kerület önkormányzati képviselőjeként dolgozott, méghozzá igen aktívan. 

Később az MKKP hivatalosan is kihirdette az eredményt a közösségi oldalán. – BREAKING! Kovács Gergő társelnökünk nyerte a hegyvidéki előválasztást a voksok 61,11%-ával. ÉLJEN!!! – írták.

Mielőtt a párt hivatalosan végeredményt hirdetett volna, Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt már gratulált is Kovácsnak. – Jól van ez így. Grat, Kovács Gergely! – írta. 

Nemsokkal később Karácsony Gergely főpolgármester is gratulált Kovácsnak azt írva, „őszintén kívánom, hogy júniusban is hasonló sikernek örülhessenek, mert ez a Hegyvidék és Budapest érdeke”.

Mint korábban beszámoltunk róla, a hegyvidéki előválasztás több szempontból is rendhagyó volt. Egyrészt igen hosszan, egy héten át tartott, másrészt most először zajlott úgy, hogy a résztvevőknek nem csak egy jelöltre kellett szavazniuk, hanem szimpátia szerint sorrendbe kellett állítaniuk mindegyiküket. Ennek a preferenciális szavazásnak akkor lett volna jelentősége, ha a három jelölt közül egyetlen sem tudta volna megszerezni a szavazatok 50 százalékát, ám ez végül nem így történt. 

Az előválasztás nem volt konfliktusoktól mentes: például Visi Piroska szerint a Momentum a mozgósításhoz olyan adatokat használt, amelyeket nem szabadott volna, a párt szerint viszont ez rágalom, ami miatt jogi lépéseket tesznek. 

Az idei választáson már nem indul újra Pokorni Zoltán fideszes polgármester, aki több cikluson át vezette a kerületet, helyette alpolgármesterét, Fonti Krisztinát indítja a kormánypárt.