Dobrev Klára: Legyen előrehozott választás a júniusi voksolás után

Dobrev Klára: Legyen előrehozott választás a júniusi voksolás után

Dobrev Klára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Soha nem látott megszorítások jönnek a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választások után Dobrev Klára szerint. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője, egyben árnyékminiszterelnöke ezt arra alapozta, hogy a kormány a korábbi évek gyakorlatával szemben egyelőre mégsem nyújtja be a jövő évi költségvetést, majd csak az év második felében.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy idén a kormány csak novemberben fogja benyújtani a jövő évre vonatkozó büdzsét. Ezt azzal indokolta, hogy novemberben lesz az amerikai elnökválasztás, az pedig döntő lehet a háború és béke kérdésében, hogy ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke.

Dobrev Klára ugyanakkor úgy látja, hogy a valódi ok nem az amerikai elnökválasztás, sokkal inkább az, hogy érdemben rontaná a Fidesz választási eredményét, ha az emberek tudnák, mekkora megszorítások jönnek a választás után. – Ahogy 2022-ben, úgy most is azt akarják, hogy csak a választás után derüljön ki az igazság – írta, hozzátéve, hogy ha Orbán Viktor megszerzi a többséget június 9-én, akkor arra hivatkozva veti majd ki újabb megszorítócsomagját, ami a mainál is lehetetlenebbé fogja tenni a magyar mindennapokat és a megélhetést. Ezért szerinte el kell érniük, hogy a Fidesz veszítsen június 9-én és ne megszorítások jöjjenek, hanem előrehozott országgyűlési választás.