Csak az amerikai elnökválasztás után lesz magyar költségvetés

Csak az amerikai elnökválasztás után lesz magyar költségvetés

Gulyás Gergely a kormányinfón

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hónapnyi kihagyás, műtét és rehabilitáció után visszatért csütörtökön a kormányinfó és Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a világpolitikai helyzet megváltozott, a következő bő félév pedig döntő lesz, hogy a háború vagy béke irányába mozdul-e el a világ és benne Európa. Kiemelte, hogy a NATO is irányt váltott, hiszen létre akarnak hozni egy 100 millió dolláros alapot, katonai kiképzésre és koordinálni a fegyverszállításokat. Ezt bírálta, a szavai szerint a NATO-ra mi védelmi szövetségként tekintünk, nem olyanra, mint ami együtt lép fel valahol. – A világháború veszélye olyan kockázat, ami minden politikust meggondolásra kell, hogy késztessen – összegezte Gulyás Gergely.

A miniszter elmondása szerint a kormány mérlegelte, hogy mivel jár egy elhúzódó háborús időszak, hiszen ez más gazdaságpolitikát igényel. Itt azt is bejelentette, hogy a korábbi évek gyakorlatától eltérően idén csak novemberben, az amerikai elnökválasztás után nyújtják be a jövő évi költségvetést, az ugyanis döntő lehet a háború és béke kérdésében szerinte, hogy ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke.