Hirdetésben magyarázta egy hotel, miért nem fogadta a DK rendezvényét

Hirdetésben magyarázta egy hotel, miért nem fogadta a DK rendezvényét

Gyurcsány Ferenc 2022-es évértékelője (Fotó: György Tücsök)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több debreceni hírportálon szokatlan közlemény jelent meg a napokban. Ebből kiderült, hogy „egy magyarországi párt tagtoborzót hirdetett” a helyi Centrum Hotel rendezvénytermébe. „A szálloda vezetősége tájékoztatja a közvéleményt, hogy ahogy eddig, ezután sem lesz helyszíne politikai rendezvényeknek” – írták a hirdetményekben.

Miután a körülményeket nem részletezték a közlés megfogalmazói, magunk eredetünk a történtek nyomába. Ezért fordultunk a hotelt működtető Prémium Hotels and Suites kft. mögött álló cég tulajdonosához, Kotosmann Zoltánhoz, akitől egyebek mellett arra voltunk kíváncsiak: melyik párt kívánta bérbe venni a szálloda rendezvénytermét, illetve a bérbeadás körülményeiről is érdeklődtünk. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy miért lépett vissza a belvárosi hotel a rendezvénytől.

Így tudtuk meg, hogy a Demokratikus Koalíció szerette volna kibérelni a helyiséget november 23-ra. A párt által meghirdetett rendezvényt „Legyél te is DK-tag!” felhívással hirdették, az eseményen pedig Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke tartott (volna) előadást.

A történtek körülményeiről Kotosmann Zoltán a szállodavezetés tájékoztatása alapján azt írta: november 17-én a recepciós jelezte a hotel vezetőjének, hogy többen érdeklődnek telefonon és személyesen, hogy melyik teremben lesz a DK-s rendezvény megtartva. A szálloda vezetésének ugyanakkor semmilyen információja nem volt ezzel kapcsolatban, velük ilyen jellegű egyeztetés nem folyt. A személyes érdeklődők kérésre aztán megmutatták azt a hirdetést, amely alapját képezte az érdeklődésüknek – közölték. Azt is írták: „a hotel üzleti filozófiájával nem egyeztethető össze, hogy a hotel nevét bármilyen politikai oldal nevével összekapcsolják, így sem a múltban, sem a jövőben nem lehet pártrendezvény helyszíne a Centrum Hotel, mivel ez megoszthatja a lehetséges vendégkört”.

A Demokratikus Koalíció megkeresésünkre küldött tájékoztatásából az derült ki, hogy a gyűlést úgy kezdték hirdetni, hogy még nem volt írásbeli megállapodás a rendezvényhelyszín kibérléséről. Azt írták ugyanis, hogy az eseménynek helyt adó hotel november 18-án, a bérlésről szóló szerződés aláírásának tervezett napján jelezte számukra, hogy eláll a helyszín biztosításától. A rendezvényt egyébként a DK helyi csoportja szervezte. Azt is írták, hogy a rendezvényt más helyszínen és más időpontban ugyan, de meg fogják tartani.

Kotosmann Zoltán egyébként meghatározó alakja a helyi gazdasági életnek, országos ismertséget az ABC-ket üzemeltető Héliker kereskedelmi láncával szerzett – társtulajdonos volt –, amelyet aztán 2009-ben értékesítettek a Coopnak – írtuk márciusi cikkünkben. Mint akkor arról beszámoltunk, többször üzletelt Debrecen fideszes önkormányzatával is. Néhány éve – többszöri hirdetési akció után – egy értékes nagyerdei ingatlant vásárolt meg a cége, majd a pályázatában körvonalazott szállodai hasznosítás helyett luxuslakások kialakításába kezdett. Akkor érdeklődésünkre a döntést azzal indokolta, hogy a pályázatukban nem szállodai funkciójú épületről volt szó, hanem arról, hogy négycsillagos szállodai színvonalnak megfelelő apartmanházat építenek. További részletek cikkünkben.