Lothar Matthäus szerint Orbán Viktor a legjobb döntés Magyarországnak

Lothar Matthäus szerint Orbán Viktor a legjobb döntés Magyarországnak

Lothar Matthäus (Fotó: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Danke, Lothar – ezekkel a szavakkal köszönte meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán, hogy Lothar Matthäus egykori német focista, edző és a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya őt és Orbán Viktor miniszterelnököt dicsérte a kormányfő kedvenc lapjában, a Nemzeti Sportban.

Matthäus még szombaton adott interjút a sportlapnak. Ebben többek közt arról beszélt, találkozott és beszélgetett Orbán Viktorral Katarban. – Szeretjük a futballt, az életet, a tiszta, egyenes beszédet, a jó döntéseke. És Magyarországnak ő a legjobb döntés, remek munkát végez, ahogy kívülről látom, meg a külügyminiszter, Szijjártó Péter is (...) – mondta.

A kérdésre, hogy a magyar válogatottnak lenne keresnivalója ebben a vb-mezőnyben, úgy válaszolt: „Persze, miért ne? Lehettek volna a magyarok a marokkóiak. Azok után, hogy a Nemzetek Ligájában hat pontot szereztek az angolok, négyet a németek ellen, miért ne szerepelhettek volna olyan sikeresen, mint a marokkóiak, vagy mondjuk a negyeddöntőben simán el tudtam volna képzelni a magyar csapatot”. Később hozzátette, nagyot fordult a világ azóta, hogy ő volt a szövetségi kapitány. – Akkoriban többen jártak vízilabdameccsre, mint futballmérkőzésre. Csakhogy azóta Orbán Viktor kormánya gyönyörű, új stadionokat épített és rengeteget áldoz a magyar sportra, különösen a labdarúgásra – fejtette ki.