Pénteken viszi a parlament elé a kormány a pedagógusok státusztörvényét

Pénteken viszi a parlament elé a kormány a pedagógusok státusztörvényét

A pedagógusok melletti tüntetés résztvevői Budapesten, a Hősök terén 2022. október 14-én (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezen a héten pénteken, rendkívüli ülésen kerül a parlament elé a pedagógusok státusztörvényének tervezete – vette észre az Országgyűlés honlapján Tóth Endre, a Momentum oktatáspolitikusa. 

„Egészen idáig titkolták, hogy mikor kerül sor a vitára, de nemrég felkerült a parlamenti rendszerbe, hogy mit terveznek. Amennyiben ez a törvényjavaslat átmegy a következő hetekben 4972 pedagógus állhat fel egyszerre miatta, így több mint 20 ezres dagasztva az amúgy is jelentős tanárhiányt” – írta a Facebook-oldalán a politikus. Hozzátette: „azt még nem tudjuk, hogy a szavazást mikorra tervezik. De egy dolog biztos: nem érdekli őket az érintett pedagógusok, diákok és szülők hangja: erővel akarják átverni a kormányzati bosszút a tiltakozásokért! A kormányt nem érdekli, hogy a gyerekednek lesz-e szaktanára szeptemberben. A kormányt egy dolog érdekli: el kell hallgattatni a pedagógusokat.”

A pénteki rendkívüli ülés napirendjére egyéb törvényjavaslatok megvitatását is javasolja Semjén Zsolt.