Néma férfit is megbüntettek Navalnij-párti jelszavak skandálásáért

Néma férfit is megbüntettek Navalnij-párti jelszavak skandálásáért

A Moszkva városi bírósága által közreadott képen Alekszej Navalnij ellenzéki politikus (b) egy üvegkalitkában áll perének tárgyalásán Moszkva városi bíróságán 2021. február 2-án (Fotó: MTI/AP/Moszkva városi bírósága)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszországszerte számos házkutatást tartott és sok ember letartóztatott a rendőrség az Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista hazatérése és azonnali letartóztatása után kitört tüntestéshullám résztvevőinek és szervezőinek köréből, írja a HVG.

Csak Szentpéterváron 30 helyen tartottak házkutatást, Vlagyivosztokban ellenzéki újságírót tartóztattak le. Rendőrök teperték a földre, miközben az ügyvédjét nem engedték a közelébe.

A Kreml haragja olyan tragikomikus ítéletekre készteti az „igazságszolgáltatást”, mint annak a férfinak a pénzbírsággal sújtása, akit Navalnij mellett kiálló jelszavak skandálásáért ítéltek el.

A férfi néma.

Az államtól független megfigyelők jelentései szerint nagyjából tízezer embert vehettek eddig őrizetbe a Navalnij-párti tüntetésekkel összefüggésben.