Aranykaleta

Aranykaleta

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„...fontosnak tartom, hogy minél kevesebb olyan ügy legyen a közéletben, ami sérti az emberek igazságérzetét, márpedig ebben az ügyben sebet kapott az emberek igazságérzete...” (Orbán Viktor miniszterelnök a gyöngyöspatai romák kártérítési ügyéről az évi egyetlen sajtótájékoztatóján, 2020. január 9-én)

Borkai Zsolt után újabb szimbólumot buherált össze a magának a Nemzeti Együttműködés Rendszere néven ismert, Orbán Viktor tulajdonában álló részvénytársaság. Kaleta Gábor nagytermészetű követ 19 ezer pornóképpel bukott le, de abból is a leginkább gyomorforgatóval: serdületlen gyerekeket ábrázoltak a fotók.

Sokat elmond a magyar titkosszolgálatok szakmai felkészültségéről és/vagy politikai befolyásoltságáról, hogy a hazánkat Dél-Amerikában képviselő nagykövetet annak ellenére sem a magyar szolgálatok fülelték le, hogy Kaleta úr minden veszélyérzet nélkül a hivatali számítógépén tárolta förtelmes bűnének bizonyítékait. Könnyen elképzelhető, hogy mennyire volt zsarolható, mondjuk, egy ellenséges titkosszolgálat által lebukásáig a szenzitív adatok birtokában lévő nagykövet, és ez milyen károkat okozhatott annak a Magyarországnak, amelyre előszeretettel hivatkoznak a Fideszben.

A NER három alkalommal is segítette a pedofil bűnözőt, hogy puhára essen. A nyomozást ugyanis nem magyar hatóságok, hanem az Egyesült Államok szervei indították el és folytatták le. Ha nincs a nemzetközi nyomozás, akkor az illető még mindig nagykövet, és gondtalanul élvezi mind a tizenkilencezer fotót. Ráadásul még ha meg is áll a fotók nézegetésénél, és nem enged meg magának még förtelmesebb bűnöket, az ilyen képek és videofelvételek birtoklása nem ártatlan eltévelyedés. A képek, videók birtoklói, nézegetői teremtik meg ugyanis a keresletet azoknak a még undorítóbb tetteknek, amikor ezeket rögzítik.

Amikor forró lett Kaleta lába alatt a talaj, a NER ismét kisegítette őt, és hazalopta a nemzetközi büntetőeljárás elől. Biztosak lehetünk benne, hogy akár Peruban, akár az Egyesült Államokban hosszú évekig a rácsok mögött senyvedhetett volna jó nagykövet urunk. Ráadásul én úgy tudom, hogy sem a dél-amerikai, sem az észak-amerikai börtönök lakói nem a pedofilok iránt tanúsított megértésükről világhírűek.

Az egész ügyről nem a családok kormányától, vagy valamely állami szervtől szerezhetett tudomást a nagyérdemű közönség, hanem oly módon, hogy azt megírta a maradék néhány független lap, köztük a Magyar Hang.

Kaleta a hazalopásáig is már rettentő szerencsésnek mondhatta magát, a Fidesz őt tényleg nem hagyta az út szélén, de a harmadik segítség csak ezután jött. Polt Péter ügyészsége, amelynek az áldozatok, ez esetben a felvételeken szereplő gyerekek képviselete lett volna a feladata, azt indítványozta, hogy beismerés esetén ne kapjon letöltendő büntetést a pedofil követ. A bíróságnak ezután a vádhoz kötöttség szabálya miatt nem sok mozgástere maradt, így Kaleta nagyuram végül az egyheti nagyköveti fizetésével és egy felfüggesztettel megúszta.

Ügyvédet azért szidni, mert végzi a dolgát nem ildomos. De azért mégiscsak cinikus, hogy a tárgyalásról az ATV Híradója által készített riportban egy percen belül háromszor hangzik el Kaleta Gábor ügyvédjétől, hogy a védence mélyen vallásos ember. Egyébiránt az, hogy valaki vallásos, nem azt jelenti, hogy bűn nélkül él, hanem azt, hogy törekszik jobbá válni. Ami gyomorforgató ebben, az az, hogy egy ilyen ügyben pajzsként használja a védelem az illető vallásos mivoltát. Az, hogy valaki keresztényként ilyen bűnt követ el, minden esetben súlyosbító, és nem enyhítő körülmény kellene, hogy legyen.

Ilyen előzmények után pedig jött Deutsch Tamás, és ahogy szokta, megint az asztalra piszkított, hogy ilyen módon demonstrálja azt a sok szépet és jót, amit pártja képvisel. A Fidesz Európai Parlamentbe kényszerített elaggott üdvöskéje sietett az egész ügyet a bíróságra kenni, így kötve össze a kellemeset a hasznossal, a bíróságok elleni hadjárattal. Titkosszolgálatokról, hazalopásról, ügyészségi segítségről nem ejtett szót a közismerten erkölcsös életet élő EP-képviselő.

Olvasna még Gulyás Balázstól? Kattintson!

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2020/28. számában jelent meg július 10-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/28. számban? Itt megnézheti!