Miniszterelnököm, Orbán Viktor találkozása Valóság nagybátyámmal

Miniszterelnököm, Orbán Viktor találkozása Valóság nagybátyámmal

Orbán Viktor az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. szeptember 18-án Forrás: Orbán Viktor Facebook-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miniszterelnök urunk múlt pénteken ellátogatott egy, a hajlékához közel eső egészségügyi intézménybe, ahol véletlenül összetalálkozott Valóság nagybátyámmal (©Cseh Tamás–Bereményi Géza).

Egy ideje már perverz szokása Orbán Viktor Facebook-felelősének, hogy minden videóhoz, ami reggel készült (de csak azokhoz), kiírja, hogy Orbán Viktor mikor kelt. Jelen esetben büszkén jelzik, hogy 6.23-kor a kormányfő már talpon volt. Mintha ez a tény valamiféle erényt sejtetne, és az ország nagy része ne volna ilyenkor már szintén talpon. Mintha attól volna valaki jó vagy rossz miniszterelnök, hogy 6.23-kor már talpon van-e, vagy sem. Az Origo nevű kormánylap, amely éppen most válik fiatalossá, hamvassá és vonzóvá (lásd: Mizu, gyerektársaim?) ezt az látogatást egyenesen úgy tálalta gyanútlan olvasóinak, hogy „Orbán Viktor péntek hajnalban a Korányi kórházban járt”.

Szóval a pitymallat jó miniszterelnökünket már a Korányiban érte, itt viszont olyan dolog történt, ami csak ritkán esik meg vele. Valaki a szemébe akarta mondani a valóságot. A kórházi randevú ugyanis az orvosi szobában kezdődött, ahol egy akkor már közel 24 órája szolgálatban lévő doktor képében jött el Felcsút Maradonája számára a faktumokkal való szembenézés ideje.

A miniszterelnök kiképzőőrmesteri hangulatú faggatózására, hogy „ugye, hogy minden a legnagyobb rendben van itten is?” a kissé megszeppent orvos elmondja, hogy már csak 12 üres covidos ágyuk van. Ezt miniszterelnökünk sem hagyhatta annyiban, és azzal vágott vissza a dokinak, hogy na, de azért lélegeztetőgép az van dögivel, ugye? Mire a felindultsága okán láthatóan felbátorodó gyógyító elkezdené mondani, hogy igen, a lélegeztetőgép (vagy az annak hazudott alvásterápiás készülék – a szerk.) az hegyekben áll, csak nincs személyzet, aki azt bekapcsolná. Az orvos mondata végén a jutasi őrmester Orbán már közbevág, nem engedi végigmondani. Nem ez a kérdés, hanem hogy most van-e elég (részben használhatatlan, részben személyzet nélküli) készülék – tanítja móresre az elgyötört – és ezen a ponton már biztosak lehetünk benne, libernyák orvost igazságszerető miniszterelnökünk.

Most, hogy ezt a problémát is sikeresen megoldotta, a videó rövidest véget is ér, hogy Vezénylő Tábornokunk továbbvágtathasson újabb sebeket gyógyítani.

Egy újabb videó tanúsága szerint a szintén hajnali 7 óra 32 perc már a Kossuth rádióban éri őt ezen a pénteken, hogy tájékoztathassa birodalma népét a fejleményekről. Orbán uram azt mondja a rádió mikrofonállványának, hogy „nem loptuk mi a napot március óta, felkészültünk a második hullámra”. Miniszterelnökünk mindenre figyel, a mondat még rímel is, így kedveskedvén a verskedvelő választóinak. A rádióműsorban aztán eldicsekedett megint azzal, hogy mennyi szép, raktáron lévő lélegeztetőgépünk van minekünk (éppen most építünk nekik raktárbázist). Arról, amit a Korányi ügyeletes orvosa mondott a beléfojtott mondatban, hogy tudniillik ki fogja ezeket üzemeltetni, ha egyáltalán jók is valamire, nem ejtett szót, ismét a szabad lélegeztetőgépek, üres ágyak és a rendelkezésre álló személyzet fogalmaival zsonglőrködve, mintha ezek egymással kölcsönösen felcserélhető erőforrások volnának.

Ilyen előzmények után miniszterelnökünk hétfőn az Országgyűlés előtt ismét rést ütött az értelem pajzsán, amikor elárulta, hogy a legrosszabb forgatókönyvük szerint a második hullámban 800-an szorulnak majd egyszerre lélegeztetésre. Ugyan arról ismét hallgatott, hogy vajon ki üzemeltetné ezeket a gépeket, és sajnálatos módon az sem került szóba, hogy ha 800 gépre van szükség, akkor a koronavírus-járvány előtt meglévőkapacitásunkon felül mi a radai kóchengeres rossebért kellett még további 16 000 (tizenhatezer!) jó-rossz lélegeztetőgépnek nevezett valamit beszerezniök, 300 milliárd (háromszáz milliárd!) forint értékben.

Európában messze mi, magyarok költöttük a legtöbbet „lélegeztetőgépre”, ahogy ezt libernyák újságírók kimatekozták. Áprilisban például majdnem négyszer akkora egységárat fizettünk értük, mint a listán utánunk következő Szlovénia, ahol emiatt nyáron tüntetés szerveződött, kormányválság alakult ki, őrizetbe vették és kihallgatták a szlovén illiberális, Orbán-barát kormány gazdasági miniszterét, annak helyettesét, valamint lemondott a belügyminiszter és a rendőrfőkapitány, miután az első hullám alatt beszerzett lélegeztetőgépek ügyében túlárazásra és irányított tendereztetésre gyanakszik az ügyészség.

„Nem loptuk mi a napot március óta” – mondta szeretve tisztelt miniszterelnökünk a Kossuth rádióban. A napot talán tényleg nem.

Olvasna még Gulyás Balázstól? Kattintson!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2020/39. számában jelent meg szeptember 25-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/39. számban? Itt megnézheti.