Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„Mi, felnőttek sem vagyunk ugyanazok az emberek”

Szerző: | 2021. június 01., 11:30 | Belföld, Magyar Hang Plusz

Képünk illusztráció! (Fotó: Shutterstock)

Drámaian ronthatott a járványhelyzet a serdülők pszichés állapotán. Ezt erősíti meg a pszichiáter véleménye és egy pedagógus tapasztalatai is. Mindketten úgy gondolják: ezen az iskolai nyomás nem segít. De a felnőttek sem lesznek egyik napról a másikra ugyanazok az emberek, mint korábban.

HIRDETÉS - AIP

Megduplázódott az elmúlt négy hónapban azon fiatalok száma, akiket öngyilkossági kísérlettel vitt be a mentő a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórházba. Míg 2019 azonos időszakában 2, 2020-ban 5, 2021-ben pedig 10 ilyen esetet tart számon a kórház ambulanciája. A serdülőknél az öngyilkossági kísérletek jellemzően a pillanat hevében, hirtelen felindulásból történnek, a pandémia hónapjai alatt azonban megnőtt azon esetek száma, ahol huzamosabb ideig altatóhoz, nyugtatóhoz szoktatták magukat a fiatalok, ami korábban nem volt jellemző – hívta fel a figyelmet a kórház.

• Miért szednek gyógyszert a fiatalok?
• Miként vélekedik az elmúlt időszakról Szolnoki Nikolett, a Vadaskert gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvosa?
• Mit tehetnek ilyenkor a felnőttek?

A teljes cikket a Magyar Hang május 28-án megjelent, 2021/22. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: gyerekek, karantén, koronavírus-járvány, mentális egészség, oktatás, pszichés betegségek, pszichiáter, tinédzserek


Pin It on Pinterest