A tűz mindent megevett

A tűz mindent megevett

Babos László egyetlen megmaradt szobrával (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

A történet egy sportautóval kezdődött. Egy harmincéves sportautóval. Szegény ember sportautója. Babos László festőművész azt bütykölte. Bukólámpás Toyota Celica. Belobbant az autó, azután az egész ház, és a teljes életmű leégett.

Budapesten születtem 1947 március 7-én. A Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban érettségiztem, aztán két évig fizikai munkásként dolgoztam. 1968-tól a Magyar Képzőművészeti Főiskolán folytattam tanulmányaimat Sarkantyú Simon növendékeként. A tanári diploma megszerzése után három év továbbképzésen vettem részt, 1975-ig. Azóta tagja vagyok a Művészeti Alapnak és utódszervezeteinek, 1979-től a Magyar Képzőművészek Szövetségének is. Munkáimmal rendszeresen részt veszek hazai és nemzetközi kiállításokon. Jelenleg Maglódon élek, madarak és fák között. – írja magáról Babos László festőművész lakóhelye, Maglód honlapján.

Minden igaz, kivéve – most már – az utolsó mondatot. Mert Babos Lászlónak porig égett a háza. Most lánya kecskeméti panellakásában kapott szállást.

• Mi maradt meg a tűz után?
• Hol tud most élni?
• Fizet-e a biztosító?

A teljes cikket a Magyar Hang december 2-án megjelent, 2022/49. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Babos László