Aki lopott, az tartsa a hátát: szidalmazták és megrángatták a rendőröket Egerben

Aki lopott, az tartsa a hátát: szidalmazták és megrángatták a rendőröket Egerben

Szemétdomb a szőlőhegyen (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Nem tudok mondani magának semmit, nemrég szabadultam – Egernek egy olyan pontján halljuk ezt a mondatot, ahol rengeteg kérdésünk lenne, de már az elsőre ezt a választ kapjuk. Utána pedig bármiről érdeklődünk, csak fejcsóválás a reakció.

A figura egy utcai széken üldögél a Verőszala utca tetején, mellette halomba hordott lomok, előtte pedig egy kapu. Itt volt a minap az a dulakodás, amely egy letartóztatásra kiérkezett rendőrök és az ellenük szitkozódva tiltakozó, jelentős túlerőben lévő helyiek között zajlott. Előkerült a paprikaspray is, válaszul pedig egy-két egyenruhást alaposan megrángattak, de annyira, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kezdtek nyomozni. A Központi Nyomozó Főügyészséghez egyébként a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság irányított minket, tőlük szerettük volna megtudni, hogy miért vonultak ki a helyszínre, a dulakodást követően hány személyt állítottak elő, történt-e személyi sérülés, és hogy kért-e, kapott-e erősítést a helyszínre vonuló rendőri egység? Ám a hevesi rendőrök szóvivője kérdéseinkre azt írta: forduljunk a Központi Nyomozó Főügyészséghez, ott azonban azt közölték: „azon kérdéseinek megválaszolására, mely a rendőri alapintézkedést érinti, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság jogosult”.

– Elmondok én mindent, ha érdekli. Én ott voltam, és amit mondok, az úgy van, ahogy én mondom – hallatszik a Verőszala tetejétől nem messze. Félmeztelen férfi tűnik fel, felsőtestén tetovált keresztnevek. Ám sajnos adatközlőnk nem lesz bőbeszédűbb, mint a hevesi rendőrség, vagy az ügyészség szóvivői: ő ugyanis egy ezresért hajlandó bármit is mondani.

• Kapott-e pénzt a félmeztelen férfi?
• Hogy fogadták riporterünket a Verőszala utca tetején?
• Hogyan küzd Eger városa és a helyi közösség az áldatlan állapotok ellen?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap augusztus 18-án megjelent, 2023/33. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!