Boris Kálnoky: A Fidesz nem a perverzek pártja

Boris Kálnoky: A Fidesz nem a perverzek pártja

Boris Kálnoky (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Az anyagi függetlenségüket csak azok az újságok, internetes oldalak őrizhetik meg, amelyeket eltartanak az olvasóik – erről beszélt lapunknak adott interjújában Boris Kálnoky, aki – a Die Welt, a Die Presse és más német nyelvű lapok egykori tudósítói munkája után – a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium Médiaiskolájának vezetője. A sajtót érintően a problémát abban látta, hogy az olvasókat hozzászoktatták az ingyenes hírekhez, ám a sajtóorgánumokat valakinek fenn kell tartania. Ha nem az olvasóknak, akkor egy befektetőnek, politikai pártnak, vagy civil szervezetnek, az államnak vagy akár az EU-nak. Ez a helyzet pedig magától értetődő módon árt a függetlenségnek.

Boris Kálnoky több Fideszt érintő botrány – Kaleta-ügy, a XVII. kerület volt alpolgármestere, Fohsz Tivadar gyermekmolesztálási ügye, a Borkai-ügy, a Szájer-ügy, a vakkomondoros, asszonyverő Balogh József ügye – mellett is úgy látja: a Fidesz nem a perverzek pártja. Meglátása szerint a konzervatív-keresztény oldallal szemben sokkal kevésbé megengedő a politikai közvélemény, erősebbek az erkölcsi elvárások, amelyeket „mint látjuk, nem mindenkinek sikerül teljesíteni”. A fő kérdés szerint, hogy a politikai közösségen belül lesz-e következménye ezeknek a tetteknek, eddig minden esetben lett.

  • Mi jut eszébe arról, hogy kereszténydemokrácia?
  • Fogadjuk el természetesnek, hogy mindenki, aki nem fideszes és ki meri nyitni a száját, könnyen megkapja a hazaáruló billogot vagy a párttól, vagy a propagandasajtótól?
  • Közszolgálat-e a közmédiában később igaznak bizonyult hírek kapcsán fake news-ozni?

A teljes interjút a Magyar Hang április 30-án megjelent 2021/18. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!