„Ez a válság túlnő rajtunk” – Bajban vannak a segítő civil szervezetek is

„Ez a válság túlnő rajtunk” – Bajban vannak a segítő civil szervezetek is

A Menhely Alapítvány józsefvárosi éjjeli menedéke (Fotó: Bankó Gábor)

Több magyarországi civil szervezet úgy érzi: az egyre terebélyesedő megélhetési válság túlnő rajtuk. Van olyan szervezet, ahol a megnövekedett árak miatt a rászoruló embereknek nyújtott szolgáltatásokat kell szűkebbre szabni. Az ukrán menekülteket segítő Migration Aidnek és a hajléktalanokat ellátó Menhely Alapítványnak is a mosógépek és a szárítógépek működtetésén kell takarékoskodnia – derült ki a Magyar Hang körkérdése nyomán.

A Migration Aid bérelt ingatlanban üzemeltet menekültszállókat, így az energiaár-emelkedés náluk a bérleti díj harminc százalékos emelkedésében jelentkezett – mondta el a Magyar Hangnak Siewert András, a civil szervezet vezetője. Az élelmiszerár-emelkedés is jelentősen megnövelte a segítő munka költségeit. A szervezet a háború kitörése óta segíti az ukrajnai menekülteket, ám Siewert András szavai szerint ma kétszer annyiba kerül nagyjából ugyanannyi menekült élelmiszerrel való ellátása, mint márciusban.

• Milyen szolgáltatásokról kell lemondania a segítő szervezeteknek?
• Hogy képesek kezelni a növekvő számú segítségkérést?
• Hogy jelentkezik a válság az „adománypiacon”?

A teljes cikket a Magyar Hang december 9-én megjelent, 2022/50. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

 

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!