Egyik zsebből a másikba – így költi pénzét a DK és az MSZP

Egyik zsebből a másikba – így költi pénzét a DK és az MSZP

Gyurcsány Ferenc, illetve DK-s és MSZP képviselők a parlamentben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Saját pártjuk, illetve pártalapítványuk cégeinek is súlyos milliókat fizet ki a Demokratikus Koalíció és az MSZP frakciója is. A Magyar Hang kikérte az összes parlamenti képviselőcsoport szerződési listáját, most ennek a két pártnak a megállapodásaiból szemezgettünk.

Az nem újdonság, hogy a politikusok már jelentős részben a Facebook-oldalaikon kommunikálnak, de most az is kiderült, hogy a DK nem keveset költ is erre. Egy cég segít nekik, az Eagle Eye Marketing Kft., mégpedig olyanokban, mint social média tanácsadás, ötletek generálása, elemzés vagy éppen az elérés optimalizálása. Mindezt havi bruttó 7 millió 185 ezer forintért. Tavaly május óta három megbízási szerződést kötöttek – egyet két hónapra, majd hat-hat hónapra –, vagyis eddig már több mint 100 milliót fordítottak erre.

Több mint 47 millió forint ment a Felleg és Neptun Bt.-nek különféle törvényjavaslatokról összefoglalók készítésére, valamint a képviselők szakmai felkészítésére. Az elmúlt másfél évben nyolc alkalommal szerződtek velük, több esetben is egyenként 8 millió forint feletti bruttó öszszegre. Lapunk már korábban írt róla, hogy egy mikrovállalkozásról van szó, amelynek korábbi vezetői évekkel korábban kapcsolatban álltak László Imrével, a párt újbudai polgármesterével.

• Milyen párton belüli kifizetések vannak a DK-nál?
• Mennyire népszerűek az MSZP-nél a székházuknak is helyt adó címre bejegyzett cégek?
• Mennyi jut a frakciópénzekből a párt alapítványának, illetve saját cégének?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap július 7-én megjelent, 2023/27. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!