Elterelt forrás Szarvaskőn: „Mások embereket ütnek agyon!”

Elterelt forrás Szarvaskőn: „Mások embereket  ütnek agyon!”

A szarvaskői Margit-forrás. Újra a régi mederben (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Sem szalamandra, sem béka nincs most a Szarvaskő mellett csobogó Margit-forrásnál, igaz, műanyag csöveket sem látni a közelében. A mintegy 370 fős hevesi község ugyanis ezért forrong: napvilágot látott, hogy vastag vezetékkel úgy irányították el a Bükki Nemzeti Parkban eredő vízfolyást, hogy a település alpolgármestere, Nahóczki László telkén kiásott, nejlonnal bélelt medencéibe futott be, majd csorgott tovább az Eger-patakba, ahova egyébként is tart a sziklákon és ágakon átbukó Margit-forrás. Igen ám, de az a helyben élő védett állatok kipusztulásához vezetett volna, ha a folyás huzamosabb ideig műanyag csövekben csörgedezik, nem pedig az eredeti erdei medrében.

A forrás most újra ott halad, ahol eddig is kellett haladnia, Nahóczki dróttal körbevett telkére pedig csak nyaknyújtózgatással lehet benézni, így pedig csak annyi látszik, hogy a kiásott medencék üresek, csak az elszíneződés mutatja a kifeszített fekete zsákokon, hogy meddig állt bennük a víz.

• Mit mondanak a helyiek az ügyről?
• Miért megosztottak?
• És mit mond az érintett volt alpolgármester?

A teljes cikket a Magyar Hang május 20-án megjelent, 2022/21. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!