Kézzel, lábbal és rengeteg pénzzel – így tarol le mindent az autokratáktól tanuló FIFA-elnök

Kézzel, lábbal és rengeteg pénzzel – így tarol le mindent az autokratáktól tanuló FIFA-elnök

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke beszédet mond az európai labdarúgóklubokat tömörítő szervezet (ECA) közgyûlésén a Várkert Bazár előadótermében 2023.március 27-én (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A sorozatos botrányok ellenére megszilárdította, majd önkényesen kiterjesztette hatalmát a futballvilág legbefolyásosabb embere, Gianni Infantino, aki a következő évtizedben radikálisan átalakíthatja a játékot: hamarosan talán dobni is lehet a gólt.

Ha ez az ország annyi szenvedés után talpra állt, ki vagyok én, hogy feladjam? – vont párhuzamot az 1994-es ruandani népirtás és a saját 2016-os elnöki kampánya között Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vezetője idén márciusban. A svájci jogászból lett sportdiplomata újabb ellentmondásos nyilatkozata jól jelzi a magabiztosságát: azt tehet és mondhat a szervezet élén, amit csak akar. Posztja a megfélemlítés, a korrupció és az emberi jogok semmibevételének visszatérő vádjai ellenére megingathatatlan, hatalma csúcsán még azt is megengedheti magának, hogy felvesse: a jövőben talán kézzel is lehet majd gólt szerezni.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!