Három évet késett, és másfélszeresére drágult a fürdő

Három évet késett, és másfélszeresére drágult a fürdő

A miskolctapolcai fürdő egyik új épülete (Fotó: MTI/Vajda János)

Autópályát, új strandfürdőt és ipari parkot is ígért a kormány a Modern városok programban (MVP) Miskolc városának, azonban még több fejlesztés is várat magára, és ehhez a kormányzati források sem állnak egyelőre rendelkezésre. Számba vettük, eddig mi vált valóra az ígéretekből, és mi nem.

Érdemes felidézni, hogy a kormány a 2014-es választás után hirdette meg a megyei jogú városok fejlesztési programját. Orbán Viktor miniszterelnök 2015-ben a 23 városba látogatott el, ahol a polgármesterekkel együtt nagy ívű fejlesztési terveket jelentett be. Ez 250 nagyszabású beruházást jelent – felfoghatatlan mértékű, 3500 milliárd forint értékben. Ha valóban minden ígéret megvalósul, még ennél is nagyobb lesz a program végösszege, mint ahogy azt Miskolc esete is megmutatja. A borsodi megyeszékhelyen, ahogy máshol is, a bejelentett beruházások régóta várt – vagy a levegőben lógó – fejlesztések voltak, amelyek a kormányfő által céldátumot is kaptak, illetve ezek mellé pénzt is rendelt a kormány a határozataiban.

A Miskolcnak ígért fejlesztések öt nagy területet érintenek.

• Mi valósult meg eddig a kormányfő ígéreteiből?
• Mennyi pénzt kapott a megyeszékhely és mennyire lenne még szüksége?
• Felbukkannak-e kormányközeli cégek a beruházásoknál?

A teljes cikket a Magyar Hang június 18-án megjelent 2021/25. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!