Közös dolgaink folyásáról

Közös dolgaink folyásáról

Lombkoronasétány Nyírmártonfalván. (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Mélyen tisztelt Nemzeti Vármegyei Európai Uniós Pályázati Központ! Ezúton köszönjük megkeresésüket, amelyben az idei esztendőre kiírt pályázati lehetőségekről tájékoztatták települési önkormányzatunkat. Képviselő-testületünk megtárgyalta az ügyet, és arról határozott, hogy észrevételeinket polgármesterként jelezzem a mélyen tisztelt Központ felé. Mint az részletes tájékoztatásukból kiderült, településünk a folyó évben a következő fejlesztési lehetőségek közül választhat:
1. EU-szabvány környezetbarát játszótér
2. Kültéri fitneszpark
3. Belterületi kerékpárút
4. Kilátó

Mindenekelőtt néhány szóban településünk helyzetéről. Mint ahogy az a tisztelt Központ munkatársai előtt ismert, 200 lakosú falunk a Mátrában, a tengerszint feletti valahány-száz méter magasságban fekszik. A lakosság összetételére jellemző, hogy legtöbbük idős, nyugdíjas, a falu legfiatalabb lakója tavaly ősszel töltötte be a 40. életévét, de már elköltözött. Mindezek okán felhívnám a figyelmet, hogy a pályázati lehetőségek első két pontjában jelzett opciókkal nem tudunk élni. Megjegyezném továbbá, hogy településünk földrajzi fekvéséből kifolyólag a belterületi kerékpárút kiépítése indokolatlan – hadd hozzam ide egyik képviselőnk ülésen elhangzott megjegyzését: kétkerekű járművet errefelé évtizedek óta nem láttunk. Maradna a kilátó, csakhogy, mint az bizonyára szintén ismert a Központ tisztelt munkatársai előtt, ugyancsak településünk földrajzi fekvése miatt ilyennel már több mint száz éve rendelkezünk – mellékelem a Mátra Szelleme Kilátó EU-OP 2021-02/785-as támogatási pályázatán nyert keretösszegből megvalósított honlapjának elérhetőségét.

Ezen okok miatt testületünk a következő felvetésekkel élne a tisztelt Központ felé, úgyis mint támogatási kérelem:
1. A településre bevezető öt számjegyű bekötő út szilárd burkolattal történő ellátása.
2. Belterületi járdák felújítása a falu idős lakóira való tekintettel.
3. A település központjában korábban működött vegyesbolt újranyitásának támogatása.
4. A közigazgatási határ szélén található buszmegálló faluközpontba áthelyezése, egyben fedett várakozóhely kialakítása.

Bízunk benne, hogy elképzeléseink egybeesnek a tisztelt Központ által megfogalmazott fejlesztési célokkal. Megtisztelő válaszukat várva: A Polgármester.

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!