„Lopja el, rendben, de megölni?”

„Lopja el, rendben, de megölni?”

Mécses a meggyilkolt asszony háza előtt Csernelyen (Forrás: Magyar Hang/Tompos Ádám)

 

A borsodi Csernely mélyén élő Márta néni állítja, hogy különleges képessége van, hallja a halottak hangját. – Tudok a Krisztiről, akit 2014-ben öltek meg, és az Imréről, akit 2015 januárjában – mondja, megjegyezve, hogy „kedd óta megint sokat jár ki a rendőrség a faluba”.

Valóban, hiszen a hétszáz fős településen újabb gyilkosság történt: a gyanú szerint a tizennégy éves Z. Levente végzett a nyolcvanhárom éves L. Ilonával. Márta néni nem tud – dacára különleges képességeinek – részleteket Ilona haláláról. Pedig a tragédia története szinte szó szerint megegyezik a hét évvel ezelőtt meggyilkolt Imre esetével. 2015-ben egy helyi, harmincöt éves férfi csavarhúzóval nyakon szúrt egy hatvanhét éves bácsit, aki munkát akart neki adni. A gyilkos akkor két doboz cigarettával és hétezer forinttal távozott. A mostani esetnél fiatalabb a tettes, és idősebb az őt időnként alkalmi munkákkal megbízó néni.

• Milyen Csernelyen a közösség?
• Kik költöznek a faluba?
• Milyen a helyi gyermekjóléti jelzőrendszer?

A teljes cikket a Magyar Hang január 27-én megjelent, 2023/4. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!