Márki-Zay Péter: Itt az ideje, hogy Orbán távozzon

Márki-Zay Péter: Itt az ideje, hogy Orbán távozzon

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Ha más eszközökkel is, mint a mostani lehallgatási botrány érintettjeit, de politikai színre lépését követően őt is számos eszközzel megfigyelték – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Márki­-Zay Péter. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a lehallgatási botrányból levonják az emberek a szükséges következtetéseket, amelynek eredményét a jövő évi választáson is látni lehet majd.

A miniszterelnök-aspiráns leszögezte azt is: akik lopnak, nyilván nem akarnak börtönbe kerülni, nem akarják, hogy felszínre kerüljenek ügyeik, tehát elhallgattatják a sajtót, saját igényeik szerint átalakítják az igazságszolgáltatást.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy jobboldali keresztény emberként ő a csalódott fideszeseket is meg tudja szólítani, ezért legnagyobb eséllyel ő válthatná le Orbán Viktort. Elismerte, miután az ellenzéki pártok „elcsalták” az előválasztás második fordulóját az egyéni körzetekben, és mert előre nyilatkozni kellett a jelölteknek, hogy győzelem esetén mely frakcióba ülnek majd be, a Mindenki Magyarországa Mozgalom is kénytelen volt megállapodásokat kötni

• Vissza lehet-e szerezni az ellenzék szerint jogtalanul eltüntetett ezermilliárdokat?
• Számíthatunk-e felelősségrevonásra a kormányváltást követően?
• Erőteljes, beavatkozó vagy a gazdaságot a maga szabályaira hagyó államot szeretne?

A válaszokat és a teljes interjút a Magyar Hang július 23-án megjelent 2021/30. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!