Márki-Zayné Vincze Felícia: Engem mint szülésznőt teljesen kivégzett a rendszer

Márki-Zayné Vincze Felícia: Engem mint szülésznőt teljesen kivégzett a rendszer

Márki-Zayné Vincze Felícia (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

– Ez a rendszer engem mint szülésznőt teljesen kivégzett – erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Márki-Zayné Vincze Felícia, aki jelenleg asztalosnak tanul. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének – Márki-Zay Péternek – a felesége felidézte, hogy miután férje elindult polgármesternek, hódmezővásárhelyi születésotthonuknál „mindenbe belekötöttek a különböző hivatalok – ami korábban jó volt, az hirtelen nem”. Szavai szerint abszurd dolgokat kértek számon, feljelentések történtek, mindent kitaláltak.

Márki-Zayné Vincze Felícia kitért arra is, hogy az előválasztási kampány még jobban összekovácsolta a családot. – Számunkra természetes, hogy kiállunk egymás mellett, és ezt a kiállást meg is mutatjuk, ha szükség van rá – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy nem bánták-e meg utólag, hogy gyermekeikkel is részt vettek különféle politikai rendezvényeken.

Beszét arról is, hogy őket középosztálybeliként nagyban segíti a kormány családpolitikája, így tudtak autót is vásárolni, igaz a legolcsóbbat, egy hétszemélyes Daciát lízingre. – Akinek kevés a jövedelme, annak azonban ez nem segítség – fűzte hozzá.

• Mit gondol a jelenlegi kormány családpolitikájáról? A férje hasznosnak tartja a nagycsaládosoknak járó kedvezményeket...
• Valós segítség, hogy nem kell jövedelemadót fizetniük azoknak az anyáknak, akik négy vagy több gyereket nevelnek?
• Milyen érzés több diplomával asztalosinasnak állni?
• Sokat utaztak-utaznak a nagy családdal, mennyire bonyolult dolog ez hét gyerekkel? Hogy néz ki például a csomagolás egy többnapos kirándulásra?

A teljes interjút a Magyar Hang november 12-én megjelent 2021/46. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!