Rácz András: Még több szenvedést hoz Putyin, de nem biztos, hogy ez segít rajta

Rácz András: Még több szenvedést hoz Putyin, de nem biztos, hogy ez segít rajta

Rácz András Oroszország-szakértő (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Eddig úgy tűnt, hogy Putyin sodródik a különböző elitek között, ám úgy látszik, hogy a szeptember közepén történhetett valami, és a háborúpárti erőcsoport került fölénybe – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Rácz András. Az Oroszország-szakértő úgy sejti, hogy egy radikális háborúpárti erőcsoport kerekedett felül az orosz elnök környezetében.

Beszélt arról is, hogy ha addig nem történik Vlagyimir Putyinnal semmi, legkésőbb 2024 tavaszán elnökválasztást kell tartani Oroszországban. – A stabilitás és a kiszámíthatóság szempontjából az orosz elit inkább menedzselt átmenetben érdekelt, vagyis abban, hogy ’24 tavaszán Vlagyimir Vlagyimirovics ne induljon – fogalmazott, hozzátéve, hogy nem valószínű, hogy bárki komolyan Putyin megpuccsolására törekedne, az életveszélyes.

Rácz András lapunk podcastja, a Gulyáságyú számára adott interjút egy hete, most a podcastban el nem hangzott izgalmas részeket jelentetjük meg írásban.

• Megéri-e felvállalni az atomháborút Liszicsanszk-külsőért?
• Eljöhet a posztputyini korszak belátható időn belül Oroszországban?
• Kik alkotják a radikális háborúpárti erőcsoportot?
• Kiiktatja-e valamelyik nyugati titkosszolgálat az orosz elnököt?
• Elképzelhető-e, hogy nukleáris háborúba ájul Európa?

A teljes cikket a Magyar Hang október 21-én megjelent 2022/43. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!