Nagy Zsolt: A gyűlölködésnek kellene véget vetni

Nagy Zsolt: A gyűlölködésnek kellene véget vetni

Nagy Zsolt (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

Azt gondolom, a politika túl nagy szerepet kapott a mindennapokban – többek közt erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Nagy Zsolt, hozzátéve, hogy már három perc után arról beszélünk, hogy mi nálunk a helyzet. – Miért kell folyton ezzel foglalkozni? Természetesen egy olyan közegben élek, amelyiknek fontos szerepe van a közízlés formálásában. De nem határozhatja meg ez a mindennapjainkat – jegyezte meg. Szerinte ugyanakkor sokkal több inspiráló pillanat van az életben, mint az, ahogy a politika működik.

A színész arról is beszélt, hogy a gyűlölködésnek véget vetne: nem akar már acsarkodni, kirekeszteni és mindenre nemet mondani. – Nekem is volt olyan időszakom, amikor azt gondoltam, hogy végtelenül kegyetlen módon el kell vágnom szálakat. Hogy el kell határolódnom, mert nem keveredünk, ez egy másik szellemi közeg. De most azt gondolom, hogy az igazán felelős dolog szembenézni mondjuk Vidnyánszky Attilával – fűzte hozzá a színész, akinek most csütörtökön mutatták be új filmjét, A játszmát, amelynek premierje a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon volt.

Szóba került továbbá az is, hogy a politikai pánikkeltésből is elege van már, nemcsak a jobboldaléból, a hatpártiakéból is.

• Vidnyánszkyval dolgozna még együtt?
• A játszma kapcsán is számít olyan vitákra, mint amelyek A besúgó miatt elindultak?
• Hol tart most az életében?

A teljes interjút a Magyar Hang június 10-én megjelent, 2022/24. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!