„Nem tárgyal a kormány, de pénzt sem ad”

„Nem tárgyal a kormány, de pénzt sem ad”

Ujhelyi István

Nem fogja pártját a nyitási mozgalmat szervező vendéglátóhelyeknek, de több anyagi támogatást követel Ujhelyi István. Az MSZP európai parlamenti képviselője a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, hogy EU-s forrást is lehetne használni. – Hosszú veszekedés után pályáztak, de Magyarország csak 504 millió eurót nyert, míg Románia 4 milliárdot, Csehország 2 milliárdot – mondta hozzátéve, hogy most újra kinyílt ez a lehetőség.

A szocialista képviselő a korlátozások ésszerű enyhítését is lehetségesnek tartja. – Magyarázza meg a kormány, hogy a vallási felekezeteknek miért adta meg azt a lehetőséget, hogy saját felelősségükre gyülekezést szervezzenek – mondta, hozzátéve, hogy a színházak vagy mozik esetében például ez nem adott.

A brüsszeli politikus kitért arra is, hogy az egész Európai Unióra vonatkoztatva a 60-70 százalékos átoltottsághoz szükséges vakcina nyárra rendelkezésre fog állni. Azt, hogy Magyarországra milyen ütemben érkezik, nem tudjuk, de úgy gondolja, hogy heteken belül milliós tételekben érkezhet.

  • Elfogadható a vendéglátóhelyek részről a polgári engedetlenség?
  • Körbenézve a régióban, felvállalnák a nyitás kockázatát?
  • Mit rontott el az Európai Bizottság, hogy késnek a vakcinák?
  • Mivel oltatná be magát?

A válaszokat és az Ujhelyi Istvánnal készült teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!