Ott ettünk, ahol a NER-elit

Ott ettünk, ahol a NER-elit

Konzervatív csirke keresztény salátával. (Fotó:Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Kérlek, olyan inget vasalj mára, amiben NER-lovagnak néznek majd! – ekképp’ kérleltem hitvesemet egy szép péntek reggel. Hozzászokott ő már a különcségeimhez meg a fura kéréseimhez, így aztán némán, minden további kérdés nélkül kivasalódott az általa legneresebbnek vélt, tarkabarka ing.

Nem hóbortból akartam NER-lovagnak látszani, és nem is jelmezbálba készültem: fedésben, álcaruhában akartam behatolni Orbán Viktor rendszerének legújabb, épületnagyságú szereposztó díványába és divatbemutatós kifutójába, a Várkert Bazárban nyílt Felix Kitchen & Barba. A hely tulajdonosa a Matolcsy Ádám körül szerveződő aranyifjú-siserehad oszlopos tagja, Pintér Máté, aki hogy, hogy nem az egyik MNB-alapítványtól vásárolta meg az éttermet.

„Budán lakni világnézet” – tartotta Márai, a szegény ember kései Máraijai, a NER-potentátok pedig úgy tartják, a Felixben enni belépő az Orbán-rendszer magasabb köreibe. Megfordult már itt az akkori karanténra fittyet hányva Gulyás Gergely Szánthó Miklós oldalán, míg Rogán Cecília itt tartotta – ki tudja, hányadik – leánybúcsúját Sarka Kata oldalán. Orbán Viktor pedig itt uzsonnázott meg a minap Rogán Antal oldalán.

• Mi a legolcsóbb étel a Félixben?
• Mennyit kérnek három deci mentes vízért?
• És milyen az étel?

A teljes cikket a Magyar Hang június 24-én megjelent, 2022/26. számában olvashatja el. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!