Pikó András: A Fidesz úgy bánik a kerületekkel, mint a hűbérbirtokokkal

Pikó András: A Fidesz úgy bánik a kerületekkel, mint a hűbérbirtokokkal

Pikó András, Józsefváros polgármestere (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

– Józsefvárosra úgy tekint Kocsis Máté, mint hitbizományra, és nagy presztízsveszteség számára, hogy 2019-ben és 2022-ben is megvertük őket itt. Emiatt elképesztő mértékű a revansvágya – erről is beszélt Pikó András, a nyolcadik kerület polgármestere a Magyar Hangnak adott interjújában. Elmondta, Józsefváros „harctéri kerület” lett emiatt, de bárkit is indítson ellene a kormánypárt, le fogja győzni. Ugyanakkor a politikus hangsúlyozta: egy polgármester nem teheti meg, hogy ne álljon szóba a kormányzattal. Ezért neki nem esett nehezére találkozót kérni Lázár János minisztertől, és neki sem okozott gondot leülni vele.

Arról is beszélt, lehetne kritizálni Karácsony Gergely főpolgármestert, de nem teszi, mert a feladata sokkal nagyobb, mint a kerületi polgármestereké: ő felel azért, hogy működjenek a közszolgáltatások a fővárosban. – Ráadásul hatalmas ellenszélben dolgozik, úgyhogy le a kalappal előtte, hogy Budapest még így is fejlődik – tette hozzá.

• De vajon beszélt-e valaha személyesen Kocsis Mátéval?
• Meg tudja őrizni az ellenzék jövőre a 2019-ben elfoglalt pozícióit? 
• Van-e mit korrigálnia Józsefvárosnak annak kapcsán, hogy fizetőssé tették a parkolást a lakosoknak is?
• Hogyan áll a közbiztonság kérdése a kerületben, és ez kiknek a személyes felelőssége?

A teljes cikket a Magyar Hang október 6-án-án megjelent, 2023/40. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!