Siófoki balhék: ősszel konszolidálják a helyzetet

Siófoki balhék: ősszel konszolidálják a helyzetet

A siófoki Plázs és korzó (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Édes Jézusom a Szűzanya Szeplőtelen Szíve által, hát nem elég, hogy a siófoki Petőfi sétányhoz kell mennem, de még ez is!? – szólok az égre emelve tekintetemet Polgárdi magasságában, miután az autó rádióján keresgélve rátalálok egy műsorra, aminek Fergeteg party a címe. Igényesebb falusi céllövöldékben nem ilyen zenék szólnak, ezek a kazetták ugyanis elkoptak már, de ekkor nem tudom még, hogy lesz lejjebb is.

A sétány epicentruma, a Plázs és Korzó környékén az evolúció posztmodern utáni állapota tárul elénk: a bejárathoz közel a luxusautók parkolnak – többen közülük szabályosan! – a csórók meg érdemeik szerint egyre távolabb. Tizenöt perc járóföldnyire én is megtalálom a helyem.

„Lehetsz magasan, de mégsem szállsz / A zene nem elég, kell még valami más” – énekli a hangszórókból a labdarúgó edző, miközben kikászálódom a kocsiból. Nagyot sóhajtok. Mert bizony igaza van. A negyedórányira lévő plázskorzón ugyanis sokszor adódik úgy, hogy a zene nem elég, a szálló igények kielégítését viszont nem repülők, hanem drogdílerek, prostituáltak oldják meg.

• A korábbi tömegverekedések után mit tapasztaltunk a siófoki Petőfi sétányon?
• Mit mond Lengyel Róbert polgármester – korábbi siófoki rendőrkapitány – a helyzetről?
• Mitől remélik a helyzet rendeződését?

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!