Malteros Trombikra ma már nincs szükség

Malteros Trombikra ma már nincs szükség

A fiatal Tombitás Kristófról készült fotó. Fotó: Gulyáságyúmédia.hu

Mégis, ki az a Trombitás Kristóf? Nem szeretem az efféle kérdéseket. Akkor legalábbis, amikor a megszólaló pontosan tudja, kiről van szó. Megjátszott értetlenkedésével pedig annyit üzenne csupán: az, akiről beszélünk, számára egy senki. Passzív-agresszív, személyeskedő arrogancia. Miközben Trombitás esetében valójában mégis csak érdemes feltennünk a kérdést. A válasz viszont nagyon más ma, mint néhány éve volt.

Amikor Trombitás Kristóf 2017-18-ban feltűnt, akkor a Mandiner publicistájaként, szélsőjobb felé billentőjeként vált ismertté. A jelző persze megbélyegzőként hathat. De tényleg ő volt az, aki ódákat zengett például Csurka István politikai zsenijéről, illetve keményen beleállt más ügyekbe. Időnként még az egyatáborból is kiszólva, többek közt a Szűrös Mátyással való közösködést bírálva. Trombitás azt a kérdést tette fel 2018-as, mandineres bemutatkozásában: miért is bukott a Fidesz 1994-ben? Szerinte azért, mert „nem vett részt a Demokratikus Charta kódnevű komcsimentésben”. Az akkori liberálisok ezért szerinte úgy döntöttek, kihajítják a Fideszt a szemétbe. Jól ismert narratíva, lehet benne bőven igazság. A publicistának pedig volt ideje ezt az álláspontot elsajátítani. 

• Miben vall hasonlókat Trombitás Kristóf, mint egykor apja?
• Miért más a helyzete ma, mint néhány évvel ezelőtt?
• Mikor számíthat táboron belüli szolidaritásra az egyszeri megmondó?

A teljes cikket a Magyar Hang hetilap május 26-án megjelent, 2023/21. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!