Udvaros Dorottya: Nincs helye a nyafogásnak

Udvaros Dorottya: Nincs helye a nyafogásnak

Udvaros Dorottya (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Talán az volt a pandémia egyik pozitív hozadéka, hogy az emberek nem egy plázában töltötték el az idejüket, hanem elmentek kirándulni – mondta a Magyar Hang Budai Hang című mellékletében megjelent interjúban Udvaros Dorottya.

A természetvédelem régóta foglalkoztat, és a járvány alatt azt éreztem, hogy ha valamikor, akkor ebben a helyzetben meg lehet ragadni az emberek figyelmét – így indokolta, hogy miért vett részt a Greenpeace és a Civil Kollégium támogatásával létrejött Nagy Tavak Koalíció munkájában. „Nincs más menekülési út számunkra, csak a természet. A természet nyújt megnyugvást nekünk a bajban, ha tönkretesszük, végünk. Az emberek hajlamosak legyinteni a zöld ügyekre azzal, hogy »valaki megint hozzákötözi magát egy fához«, de ez jóval több ennél. Amikor itthon egy tó partját úgy betonozzák le, hogy szó szerint elzárják az emberektől, akkor annak nem csak azért lesznek katasztrofális következményei, mert nem mehetünk be a vízbe. Fel sem tudjuk mérni, milyen változatos eszközökkel károsítjuk a környezetünket” – fogalmazott.

Erről is olvashat az interjúban:
• Hogy viselte a pandémia miatti bezártságot?
• Milyen érzés volt visszatérni a színpadra?

A járvány következményeit látva fogékonyabbak az emberek a környezetvédelemre?
• Mi lehet a kultúrharc következménye a színházra nézve?

A teljes cikket a Magyar Hang június 18-án megjelent 2021/25. számában találja (tartalomjegyzék itt). Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!