Klinsmann feladta: elhagyja a Herthát

Klinsmann feladta: elhagyja a  Herthát

Fotó: Facebook/Jürgen Klinsmann

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz hét után elhagyja a Hertha BSC labdarúgócsapatát Jürgen Klinsmann vezetőedző – lemondását a Facebook-oldalán jelentette be az egykori Bayern-legenda és szövetségi kapitány. Mint írta, a kiesés elleni küzdelemben bizalomra van szükség, ha nem érzi, hogy ez megvan felé, akkor nem tudja garantálni a sikert.

Hozzátette, hogy sokat mérlegelt, és végül úgy döntött, nem marad vezetőedző, hanem visszavonul az eredeti, felügyelőbizottsági posztjára a klubnál.

Ismert, a Hertha BSC tavaly tavasszal jelentette be, hogy nyártól már nem Dárdai Pál irányítja a csapatot. Tőle nyáron szintén a klub utánpótlásából érkező Ante Covics vette át a kispadot, majd az elvártál rosszabb szereplés után november végén Jürgen Klinsmann váltotta.

Hétvégi vereségével a 14. helyre csúszott a csapat a Bundesligában, hat pontnyira az osztályozós helytől. Klinsmann irányítása alatt tíz meccsen tizenkét pontot szereztek.