Bicske fideszes önkormányzata kitüntette Mészáros Lőrinc sajtósát

Bicske fideszes önkormányzata kitüntette Mészáros Lőrinc sajtósát

Zsohár Melinda Mészáros Lőrinc sajtósaként nyilatkozik az RTL Híradójának. (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kiemelkedő munkájáért” a Bicskéért Elismerő Oklevél elnevezésű kitüntetést adományozta nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából Zsohár Melindának a bicskei fideszes vezetésű önkormányzat. Kitüntetés átadásról, illetve átvételéről maga a kitüntetett, azaz Zsohár Melinda tudósította a Fejér Megyei Hírlap olvasóit. „Bicskéért elismerő oklevelet adott át Bálint Istvánné polgármester és Csörgöl Ákos alpolgármester [...] Zsohár Melindának, a Fejér Megyei Hírlap újságírójának, aki Bicske és környékéről tudósítja a megyei olvasókat több évtizede” - írta Zsohár Melindáról Zsohár Melinda, majd még hozzátette: „E sorok írója nem tudott a megtisztelő kitüntetésről, így a rend szerint, tudósítóként, megírta az ünnepség alkalmával történteket. Köszönettel Bicske és az »anyalapja« iránt.”

A Fejér Megyei Hírlap, mint az összes többi megyei napilap is, a mintegy 500 sajtóterméket kiadó Mediaworks-be, a fideszes médiakonglomerátumba tartozik.

Zsohár Melindát akkor ismerhette meg az országos közvélemény, amikor 2016-ban Mészáros Lőrinc sajtósaként nyilatkozott több médiumnak, köztük az RTL Klubnak. A csatorna akkor a TAO-pénzekről kérdezte (volna) Zsohárt mint a felcsúti oligarcha szóvivőjét, ám a nő azt közölte a tévé riporterével, hogy Mészáros azért nem hajlandó nyilatkozni, mert az RTL politikai műsorokat is készít. A milliárdos gázszerelő – Zsohár Melindán keresztül – ugyanakkor mindenkinek boldog karácsonyt kívánt. (Később, 2017-ben is még a közbeszerzéseken taroló volt gázszerelő sajtósaként nyilatkozott.)

Mint később kiderült, Zsohár úgy volt Mészáros sajtósa, hogy közben feladata volt a megyei lapban Mészáros Lőrinc tevékenysége kapcsán elfogulatlan és kiegyensúlyozott cikkeket közölni. Bár a róla készült Wikipédia-szócikk úgy fogalmaz, hogy „a rendszerváltás után majd egy évtizedig elsősorban politikai újságírással foglalkozott a Fejér Megyei Hírlapnál”, valójában Zsohár Melinda már a rendszerváltás előtt is írt a megyei lapba, amely akkor az állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt Fejér megyei pártbizottságának valamint a megyei tanácsnak volt a napilapja.

Az idén, az 1956. évi forradalomnak és szabadságharcnak emléket állító nemzeti ünnepen átnyújtott kitüntetés kapcsán az átadó, Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné oly módon méltatta Zsohárt, hogy „Melinda kedves és meleghangú írásait sokan olvassák a Fejér Megyei Hírlapban”. Bálint Istvánné nem most ismerte meg az általa kitüntetett szerzőt, hiszen korábban mindketten igazgatósági tagok voltak a Mészáros-érdekeltség Echo Tv-ben. Amikor közel két éve Bálint Istvánné polgármester a kormányzati koronavírus-tiltások idején illegális újévi koncertet és politikai évértékelőt szervezett, amiért később meg is büntette a rendőrség, a Fejér Megyei Hírlap kármentésnek tűnő cikket közölt Zsohár tollából, melyben úgy mentegette a most őt kitüntető városvezetőt, egykori igazgatósági tagtársát, hogy „a Hősök terén is alig maroknyian álldogáltak, az arra járók a másik oldali járdán időztek kis ideig”.

A Fejér megyei kisvárosban egyébként az idei október 23-i megemlékezésen Németh Balázs, az M1 korábbi hírolvasója volt a meghívott szónok, aki ünnepi beszédében úgy fogalmazott: „A világ eszeveszetten rohan, valós és véres háború zajlik a szomszédunkban, s semmi sem az, aminek látszik. Vajon ki irányítja az eseményeket? Tudjuk-e pontosan?”