Botka Lászlóval egyeztetett Márki-Zay Péter

Botka Lászlóval egyeztetett Márki-Zay Péter

Lengyel Róbert, Márki-Zay Péter és Botka László (Forrás: Márki-Zay Péter/Facebook)

Botka Lászlónál, Szeged polgármesterénél járt szerdán délelőtt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi és Lengyel Róbert siófoki polgármester. Márki-Zay Péter a közösségi oldalán számolt be a találkozóról, az egyeztetés pedig a „szabad városok” jövőjéről, az önkormányzatok előtt álló feladatokról szólt. Ide sorolta az energiaárak emelkedését, a kormányzati megszorításokat, a bevételeik szűkösségét, az infláció, azon belül is az élelmiszerárak drasztikus emelkedését (közétkeztetés), de szóba került az augusztusi tűzijáték lemondása és az ellenük zajló lejáratókampány is.

Az ellenzéki politikus kiemelte azt is, hogy Lázár János építésügyi miniszter után Orbán Viktor is kimondta Tusványoson, hogy a már folyamatban lévő beruházások kivételével minden fejlesztést leállít a kormány. Azt már a polgármester tette hozzá, hogy évekig nem lesz pénz beruházásokra, és még az is kétséges, hogy az uniós fejlesztési forrásokat megkapja-e Magyarország.

Márki-Zay Péter szerint a következő évek „mindannyiunkat komoly kihívások elé állítanak, csak becsületes, egymást támogató közösségeknek van esélyük a sikerre”.