Csapadékmentes szűrt napsütés vár ránk pénteken

Csapadékmentes szűrt napsütés vár ránk pénteken

Fátyolfelhő (Fotó: Jiří Rotrekl/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fátyolfelhős időre számíthatunk szűrt napsütéssel és kevés gomolyfelhővel, csapadék nem várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délutánig várható előrejelzésében. Mint írják, a délnyugati szelet élénk, az északkeleti országrészben néhol erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de a zugos helyeken gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illet, az Időkép előrejelzése szerint pénteken sem várható fronthatás, továbbra is a melegre érzékenyek körében alakulhat ki fáradékonyság, dekoncentráltság, alvászavar, míg másokra migrénes fejfájás is rátörhet. A nagy napi hőingás keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást is előidézhet. A sokfelé megélénkülő szélben pedig kicsit ingerlékenyebbek, frusztráltabbak lehetünk, valamint fejfájás is előfordulhat. A reggel még hűvös lesz, öltözzünk rétegesen! 11 és 15 óra között viszont erős lesz az UV-sugárzás, így ebben az időszakban aki a szabadban tartózkodik, védje bőrét a leégéstől.

A közlekedésmeteorológiáról szólva pénteken is száraz utakra számíthatnak az útnak indulók. Több lesz a felhő az égen, de a szűrt napsütésben is érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. A délnyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérhetik, melyek kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Címkék: időjárás