Esővízben úszott a Kálvin téri metrómegálló

Esővízben úszott a Kálvin téri metrómegálló

Harminc méter hosszan ázott esővízben a 4-es metró Kálvin téri állomásának peronja

Fotó: Koncz Tamás / Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két, lezserül lerakott kordonelem figyelmeztette az utasokat, hogy jobb, ha a lábuk elé néznek: esővízben ázott kedden délelőtt a 4-es metró Kálvin téri megállója. A látszóbeton mennyezetről csepegő víz a lámpatesteken végig folyva hullott a peron szélére, jó 30 méteren baleset-, sőt életveszélyessé téve a közlekedést.

Ez rendszeres ám, és nem csak itt ázik – mondta kérdésünkre az állomás egyik, névtelenséget kérő munkatársa: mint megmutatta, az egyik pad felé szabályos vályút hegesztettek, hogy felfogja a lehulló csapadékvizet. „A fiúk néha jönnek, és leeresztik a vizet, de sokszor annyira beázunk, hogy a víz túlfolyik a vályún is” – mondta.

Az üggyel kapcsolatban a BKV sajtóosztályához fordultunk. Szerettük volna megtudni, hogy mi okozza a beázást, mikor háríthatják el ezt a hibát, és mennyibe kerülnének a javítási munkálatok. Ha a társaság válaszol kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

 Tegyük hozzá, a mintegy 452 milliárd forintba kerülő  4-es metró vizesedése gyakorlatilag már a vonal átadása óta ismert. Az Index már 2014 szeptemberében – öt hónappal a nyitás után – arról számolt be, hogy ázik a Kálvin téri állomás, pontosan ugyanott, ahol nyolc évvel később is szivárog az esővíz.

A Hvg.hu 2017-ben hat olyan állomást mutatott be a 4-es járat vonalán, ahol nagy foltokban, felázások formájában hagyott jó látható nyomokat a csapadék. A padra csöpögő vízről pedig 2021-ben a Járókelő.hu nevű portál is beszámolt (az utasokat védő vályút a jelek szerint csak később szerelték fel a pad felé).