Kunetz Zsombor: „Oltakozzunk”, Béláim!

Kunetz Zsombor: „Oltakozzunk”, Béláim!

Az első egészségügyi dolgozó beoltása a Pfizer/Biontech Magyarországra érkezett vakcinájával Budapesten, 2020. december 26-án (Fotó: Kásler Miklós Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus elleni oltás beadatására biztatott Facebook-bejegyzésében Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő. Mint írta, szombaton „megérkezett az első jelképes 9750 adag Pfizer–BioNTech covid-vakcina, és elkezdődik az egészségügyi dolgozók beoltása.”

– Tudom, hogy nagyon sokan nem szeretnék beoltatni magukat. Az emögött megbújó félelmeket én nem nagyon tudom másnak betudni, mint a jelenlegi kormányzattal szembeni bizalomvesztésnek, amely a bugyuta, hazug és hiteltelen kommunikációjával ezt az eredményt produkálta. Olyan szereplőkkel, mint Müller Cecília, aki egy normálisabb társadalomban tiszti főorvos biztosan nem, de főorvos is aligha lehetne, vagy Kásler Miklós, aki inkább a dohos ópapa szinonimája, mint egy professzoré, miniszteré. De tegyük ezeket most félre, ez a járvány immár sokak életét elvette és hiába ígérte Orbán Viktor, hogy mindenkit meg fogunk gyógyítani a valóság egészen más lett – szögezte le Kunetz.

A szakértő hangsúlyozta, nincs más megoldás mint az oltás, ha véget kívánunk annak a helyzetnek, hogy a vírus sokakat megölt, megnyomorított, sokakat sodor kilátástalan helyzetbe.

Utána felsorolta azokat az érveket, amelyek miatt szerinte érdemes bízni a Pfizer vakcinájában, „amelyet nem a magyar kormány, hanem az Európai Unió Gyógyszerügynöksége (EMA) hagyott jóvá. Az EMA tájékoztatása szerint összesen 44 ezer ember vett részt a Pfizer–BioNTech hatóanyag kifejlesztésében, és 36 ezer főt kettős vak vizsgálatnak megfelelően (ahol sem a beteg sem a beoltó orvos/nővér nem tudta, hogy mivel oltanak valós hatóanyaggal, vagy úgynevezett hatóanyag nélküli oltással, placebóval) oltottak be. Ebből az derült ki, hogy amíg a placebóval oltott (azaz a hatóanyag nélküli) csoport közül 162 fő kapta el a Covid–19 betegséget úgy, hogy tünetei is kialakultak, a valós hatóanyagot kapott csoporton belül ez a szám mindössze 8 főre korlátozódott.”

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3490300134358307

– Ez a vakcina 95 százalékban hatékony – emelte ki Kunetz Zsombor, aki azt is közölte, hogy jelentkezni fog a Covid–19 elleni oltásra, amint eljut hozzá, és kész akár ezzel, akár az EMA által jóváhagyott más vakcinával beoltatni magát. Fontosnak tartotta újra hangsúlyozni, hogy érdemes hinni az EMA-nak, mert ez „nem a magyar kormány, nem a hazai hiteltelen kommunikációt folytatja”.

Végül arra kérte az olvasókat, hogy ők is tegyenek így, oltassák be magukat. Mint írta „nem leszünk ezen túl csak így, és ennek már rég itt lenne az ideje!”