Még mindig súlyosbodik a magyarországi járvány

Még mindig súlyosbodik a magyarországi járvány

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. november 27-én (Fotó: Koronavírus tájékoztató oldal/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője, Galgóczi Ágnes az állami médiának nyilatkozva elmondta, hogy még nem érkezett el a harmadik hullám csúcsa, hiszen minden járványügyi mutató emelkedő tendenciát mutat, számol be a HVG. Ezt egyébként bárki megállapíthatja, aki ránéz a grafikonokra: alig van olyan nap, amikor ne dőlnének meg a legszörnyűbb negatív rekordok.

Az RTL Klub megszerzett egy belső minisztériumi levelet, amely arra utal, hogy a hatóságok a hullám csúcsán 250 napi halálesettel és 14 ezer kórházi kezelésre szoruló beteggel számolnak. Galgóczi a mostani, minden eddiginél rosszabb járványhelyzetet a mutánsok, legfőképpen a brit vírusvariáns terjedése okozza. Ez gyorsabban terjed, és szerinte súlyosabb megbetegedéseket okoz.

Ez okozza a kórházban ápolt, illetve lélegeztetőgépre kerülő betegek számának drasztikus emelkedését. A főosztályvezető kitért arra is, hogy az Európai Gyógyszerügynökség szerint is adható az AstraZeneca vakcinája, amely biztonságos és hatásos.