Milliós havi utasforgalom Ferihegyen

Milliós havi utasforgalom Ferihegyen

Induló utasok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január elseje és június vége között összesen 6 683 524 utas fordult meg a ferihegyi repülőtéren: ez több mint 26 százalékkal haladja meg a tavalyi első félév eredményeit, és több, mint 2021-ben az egész éves forgalom! Június volt zsinórban a negyedik hónap idén, amikor több mint egymillió utast szolgáltak ki, és az eddig mért teljes éves utasszám így már csak 9,4 százalékkal marad el a 2019-es rekordévben regisztrált adattól, túlszárnyalva a korábbi várakozásokat. Jól teljesít az áruforgalom is: az év eleji átmeneti globális lassulás után a cargo tavasztól újra növekedésnek indult, így a Budapest Airporton megforduló árumennyiség az első félévben 91 452 tonna volt, vagyis az éves 200 000 tonnás álomhatár elérése elérhetőnek tűnik a közeli jövőben.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér idén eddig tíz nemzetközi szakmai díjat nyert, így például a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) a budapesti légikikötőnek ítélte oda a legjobb európai repülőtér díjat a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek közül.

Címkék: Ferihegy, utasok