Navracsics már tárgyal a miniszterelnökkel a közigazgatási és területfejlesztési tárca megalapításáról

Navracsics már tárgyal a miniszterelnökkel a közigazgatási és területfejlesztési tárca megalapításáról

Navracsics Tibor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tárgyalnak Orbán Viktor miniszterelnökkel a közigazgatási és területfejlesztési önálló tárcáról, január elsejétől lesz várhatóan miniszterként ez az új portfóliója – nyilatkozta Navracsics Tibor az atv.hu-nak. Azt is elmondta: változatlan marad az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköre is.

Navracsics Tibor – aki korábban uniós biztos volt – a 2010-ben megalakult Orbán-kormányban miniszterelnök-helyettesként és igazságügyminiszterként a közigazgatásért is felelt. Most területfejlesztési tárca nélküli miniszter és három államtitkárral, Latorcai Csaba miniszter-helyettessel, Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkárral dolgozik.

A napokban lapunk szintén arról értesült, hogy kormányátalakítás várható, amelynek keretében Navracsics Tibor saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat. Információink szerint ezzel több szakmai terület is átkerülne a korábbi uniós biztosi posztban is megfordult politikus alá. Úgy tudjuk, ezzel összefüggésben a Miniszterelnökségnek tisztán politikai szerepet szánnak.