Parászka Boróka felakasztásáról beszélt a Mi Hazánk politikusa

Parászka Boróka felakasztásáról beszélt a Mi Hazánk politikusa

Bartha Barna, a Mi Hazánk politikusa (Forrás: Bartha Barna/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ha a magyarok nem tudják felakasztani Parászka Borókát, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahova” – ezt fejtegette egy sepsiszentgyörgyi beszélgetésen a Mi Hazánk nemzetpolitikai kabinetjének vezetője. Bartha Barna szavait egy hangfelvétel is őrzi. A hírről a Telex számolt be, szerdán még Parászka nevének említése nélkül, csütörtökön már meg is nevezve őt.

Az erdélyi újságíró a Telexnek azt mondta, nem az ő személye a fontos, a Mi Hazánk a közszolgálatiságot és a sajtót támadta meg. A Mi Hazánk úgy reagált, hogy semmilyen büntetőjogi kategóriába nem esik, ami elhangzott, de kivizsgálják az esetet, és semmilyen felelősséget nem vállalnak azért, ha Parászkát vagy más újságírót bántalmaznak.

A Transtelex beszámolója szerint Bartha olyanokat mondott még, hogy ha Ceaușescu kétszer annyit élt volna, akkor se tudott volna akkora kárt okozni a székely népnek, mint „az RTL Klub és a bandája”, de már szerinta a Duna Tv is. Szerinte a naiv és tiszta székely nép óhajtotta a magyar szót, „és akkor megjelent a Magyar Televízió a maga mocskával a zsidók által pontosan kitalált bomlasztó pusztító programokkal, mocsokkal”. Ezután fejtegette Bartha azt: „Vagy meg lehet nézni egy Parászka Borókát, meg lehet hallgatni a Marosvásárhelyi Rádióból, hát (ha) az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahova jutunk.” Később azért tudott az újságíró melletti érvet is találni: „ez egy borzasztó intelligens újságírónő, de ennél nagyobb gazembert én életemben nem láttam”.

A beszélgetést a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház gyülekezeti termében tartották. Péterfi Zita Ágnes, a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség lelkésze a Transtelexnek úgy nyilatkozott még: egy férfi kereste meg őket azzal, hogy megbeszélést tartanának a teremben, de azt nem tudta, milyen célból veszik igénybe, és természetesen „teljesen elhatárolódnak az ott elhangzó kijelentéstől”.

A Marosvásárhelyi Rádió vizsgálja, milyen jogi lépéseket kell és lehet tenni az ügyben.

A Mi Hazánk kommunikációs igazgatója, Kisberk Szabolcs a Telex megkeresésére azt mondta, hogy az elhangzottak biztosan nem esnek a büntetőjog kategóriájába, Parászkát pedig ő egy magyar- és nemzetellenes provokátornak tartja, nem újságírónak. Emlékezetes, 2015-ben Kisberk Szabolcs volt az, aki a Jobbik-közeli N1TV főszerkesztőjeként elbocsátotta onnan László Petrát, miután az operatőr a felé szaladó tömegben egy gyerekkel lévő menekült felé rúgott. Akkor Kisberk nem volt ennyire harcias, helyette kijelentette: „20 perccel azután, hogy megtudtam mi történt, László Petra már nem volt a stáb tagja. Ez a gyorsaság példátlan a magyar médiatörténetben.”