Rusvai Miklós: vannak, akik harmadik oltást is kaptak, mert nem volt hatékony a vakcina

Rusvai Miklós: vannak, akik harmadik oltást is kaptak, mert nem volt hatékony a vakcina

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rusvai Miklós virológus az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy számításai szerint a 60 feletti korosztálynál a kínai vakcinával oltottak körében minden ötödik emberben nem alakult ki kellő immunválasz. Mint a virológus hangsúlyozta, a hozzá eljutott információk alapján ez 15-20 százalékot jelent az összes oltotthoz képest, ezért tömeges felmérést tartana szükségesnek a tisztánlátás érdekében.

Felhívta a figyelmet, akik nem tudják az ellenanyagot teszteltetni, viselkedjenek úgy, mintha nem lennének védettek. Arról is beszélt, minél idősebb valaki, annál nagyobb az esélye, hogy az immunrendszer nem reagál megfelelően.

A harmadik oltás szükségessége kapcsán elmondta, mihelyt lehet, be kell adni. Különösen annak ajánlott felvenni az oltást, akinek a második oltást utáni negyedik hetet követően sincs antitestes válasza. Hangsúlyozta, hogy ennek a harmadik oltásnak más típusú vakcinának kell lennie.

Egyébként hírek szerint Bahreinben már Pfizer-vakcinákat adnak harmadik oltásként.

A virológus arról is beszélt, bár hivatalosan nem tehetik meg az orvosok, hallott már olyan esetről, ahol ellenanyag hiánya miatt az orvos harmadik oltást is adott a páciensének. A virológus szerint ez nincs tiltva, és az orvosi esküből következik is.

A szakértő olyanról is hallott, hogy Romániába mennek át harmadik oltásért, de addig, amíg nem kapják meg az oltást, védtelenek ezek az emberek.

Címkék: koronavírus, Sinopharm