Tűz ütött ki Szigetszentmiklóson, egy akkuhulladékot feldolgozó telephelyen

Tűz ütött ki Szigetszentmiklóson, egy akkuhulladékot feldolgozó telephelyen

Tűz – Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tűzeset történt szeptember 29-én egy szigetszentmiklósi, akkumulátorhulladékot feldolgozó telephelyen – írja a katasztrófavédelem a honlapján.

A jelenlegi információk alapján egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók kézi porral oltóval eloltották. A füsttel telítődött üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végez. A tűzoltást és az utómunkálatokat követően a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hatáskörébe tartozó vizsgálatokat és hatósági eljárásokat soron kívül lefolytatja.

A mostani tűzesetről hivatalosan nem tudni, hogy pontosan mely cég telephelyén történt. Mindenesetre korábban is történtek már balesetek az akkufeldolgozók körül: az Átlátszó derítette ki például azt, hogy a SungEel Hitech Hungary Kft. szigetszentmiklósi üzemében történt baleset miatt két súlyos égési sérüléseket szenvedett dolgozó vesztette életét a kórházban. A gyárban egy darálógép felrobbanása okozta a halálos baleseteket, még márciusban. A katasztrófavédelem emiatt augusztusban visszavonta a szigetszentmiklósi akkumulátorfeldolgozó katasztrófavédelmi engedélyét, és határozatban tiltotta meg a veszélyes tevékenység folytatását.

Frissítés:

A Párbeszéd – ZÖLDEK közleményben tudatta, hogy a párt albertirsai önkormányzati képviselője, Gér Mihály a helyszínen járt, és videót is készített, amely ITT megtekinthető. A videóban egyébként Gér Mihály arról beszél, hogy helyi információk alapján a SungEel gyárában ütött ki a tűz, ottjártakor még látható volt a katasztrófavédelem autója. A gyár jelenleg nem folytat üzemszerű működést, de a politikus szerint ez is jelzi, hogy az ilyen gyárak milyen veszélyekkel járnak környezetünkre. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ilyen baleset folyamán különböző mérgező gázok szabadulhatnak fel. A párt egyébként október 13-án a SungEel helyi üzeméhez tervez tüntetést.