Letisztult stílusú otthon a minimal art segítségével (x)

Letisztult stílusú otthon a minimal art segítségével (x)

A minimalizmus több, mint egy egyszerű lakberendezési stílus és divat. A minimalizmus egy életstílus. Ha szereted magad körül a modern és letisztult tereket, és szereted körülvenni magad funkcionális tárgyakkal, akkor ez a te stílusod. Elsősorban az igények és a funkcionalizmus van szem előtt tartva, nem az érzelmek. Szabadulj meg az évek során fölöslegessé vált tárgyaktól, és helyezd a hangsúlyt a minőségre, a kevesebb néha több alapelvet követve!

Minimalizmus a vásznon

Maga a látvány és az összkép az, ami kiváltja a kívánt hatást és vizuális élményt. Egy minimal art vászonkép a falon, amelyen sokáig elidőz az ember szeme, nyugtatóan hat és egyszerre hagyja a gondolatok szabad áramlását.

Ha szeretnéd átélni az élményt, akkor nincs más dolgod, mint a Vaszonkepem.hu oldalra feltölteni a kiválasztott minimal stílust képviselő alkotás képét, és hamarosan megérkezik az otthonodba vászonkép formájában. Nemcsak magadnak, hanem ajándékba is tökéletes választás lehet!

Hogyan teremts minimalizmust?

Lassan közeleg az év vége, amikor sokan tesznek újévi fogadalmakat, és tesznek rendet a lelkükben és a környezetükben egyaránt. Meglátod a belső nagytakarítás könnyebb lesz, ha először a környezetedből takarítod ki a felesleges dolgokat.

Szüntesd meg a zsúfoltságot és selejtezz, szabadulj meg a rég nem használt tárgyaktól, a megunt lakberendezési kiegészítőktől! A letisztult környezet hatással lesz a közérzetedre, hangulatodra. A berendezési tárgyak szellős elhelyezése, a neutrális színek használata, a falakon elhelyezett minimal art képek varázsütés-szerűen letisztulttá teszik az otthonodat.

Vedd körül magad fehér, fekete és a szürke, bézs árnyalataival! Használj természetes anyagokat, fát, követ, betont, fémet! Ami felesleges, kopott, annak mennie kell! A minimalizmus nem tűri a felesleges dolgokat.

Rendezett, szellős és otthonos egyszerre

Ha már megteremtetted az otthonodban a minimal stílust, akkor érdemes a falakra is koncentrálnod, hogy stílusos képeket helyezz ki dekorációnak.

Mivel a stílusra nem jellemző a színek tobzódása, ezért könnyű olyan képet találni, ami pontosan illik a berendezési tárgyakhoz, bútorokhoz. Az egyszerű, geometriai formák nyugtatóan hatnak, a szemet rajtuk pihentetve lecsendesedik az elme is, és megpihen az agy. Nem is lehet ennél többet kívánni egy pihenésre és relaxálásra alkalmas otthontól.

Arra figyelni kell, hogy a berendezés és a falon lévő alkotás teljes mértékben harmóniában legyen egymással, a legapróbb stílustalanság vagy rendetlenség is megtöri az egységet és a komfortérzetet. A megfelelő fény és tér nélkülözhetetlen, hiszen ettől válik légiessé, könnyedebbé és tökéletessé az összkép.