Valóban segít a matcha, ha magas a koleszterinszint? (x)

Valóban segít a matcha, ha magas a koleszterinszint? (x)

A magas koleszterinszint mögött állhatnak genetikai tényezők éppúgy, mint az egészségtelen életmód vagy kialakult betegségek. A kor előrehaladtával, a menopauza során a nőknél előfordulhat olyankor is a koleszterinszint emelkedése, ha korábban nem volt ilyen problémájuk. Ezen az sem változtat, ha alapvetően egészséges életmódot élünk.

Az emelkedett koleszterinszint további gondokat okozhat szervezetünkben. Nemcsak a vérerek rugalmatlanná válásáért felelős, de az artériákat eltömítő plakkok kialakulásáért is. Ha tudomásunk van arról, hogy a családban korábban előfordult szív- és érrendszeri megbetegedés, magas vérnyomás vagy pajzsmirigy-alulműködés, érdemes elgondolkodni a megelőzésen.

A megelőzés jóízű módja

Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy úgy előzheted meg a koleszterinszint-emelkedést, hogy az kulináris élvezettel párosul? Az M Matchánál minőségi matcha teák több változatát megtalálod, és ezek a teák nemcsak finomak, de az egészségedet is óvják.

Ebben az esetben valóban igaz, hogy az egészségünk védelméhez elegendő egy apró életmódbeli változtatás beiktatása. Valamennyi zöld tea jó hatással van az emberi szervezetre, de közülük is kiemelkedik jótékony hatásaival a matcha.

Nem véletlen, hogy a teák királynőjének is nevezik, hiszen ez a finom, lágy ízű ital tízszer hatékonyabb, mint bármelyik zöld tea. Miért nevezik a japánok “csodaitalának”? Nézzük!

A matcha pozitív hatásai szervezetünkre

A matcha rendszeres fogyasztása

• stabilizálja a vérnyomást
• beállítja a vércukorszintet
• csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát
• erősíti az immunrendszert
• természetes méregtelenítőként és vízhajtóként segíti a káros anyagok távozását szervezetünkből

Ezenfelül lendületet ad, felfrissít, gyorsítja az anyagcserét és segít koncentrálni, miközben a stressz szintet csökkenti.

Hogyan segít a matcha a koleszterinszint csökkentésében?

Egy Japánban végzett kutatás során megállapítást nyert, hogy a naponta több csésze minőségi matchát fogyasztó tesztalanyok koleszterinszintje egészséges értéket mutatott. Ezzel ellentétben azoknál, akik a matchát nem részesítették előnyben, ezek az értékek rosszabbak lettek.

A magas minőségű japán matcha tea a legzsengébb, legfiatalabb tealevelekből készül, amelyekben termesztésének különleges módja miatt koncentráltan találhatók meg tápanyagok. A szüret előtt letakarják a teaültetvényeket, és a növényeket elzárják a napsütéstől, azok elkezdenek különösen sok klorofillt és tápanyagot termelni. Ennek köszönhetően a matchában rengeteg antioxidáns és vitamin található, valamint a színe vibráló smaragdzöld lesz, míg az íze édeskés.

A matcha levelét porrá őrölve teljes egészében elfogyasztjuk, így a hagyományos teákkal szemben az összes jótékony hatóanyagát megkapjuk. Mivel kitűnő értágító és értisztító, így felveszi a harcot az érfalakra lerakódó meszes plakkokkal szemben.