Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hogyan lehet ellopni 13 tonnás hajócsavarokat Oroszországban?

Szerző: | 2021. január 24., 20:30 | Külföld, Magyar Hang Plusz

A Beszpokojnyij romboló FOTÓ: WIKIMEDIA/OROSZ VÉDELMI MINISZTÉRIUM

Mintha Guy Ritchie rendezte volna ezt a sztorit: a nemrégiben leszerelt orosz romboló volt kapitánya nehézfiúkból álló bandájával ellopja a saját hajója két, egyenként 13 tonnás hajócsavarját, sőt a nyomok eltüntetése érdekében álpropellert tesznek a helyükre. Pedig az orosz fegyveres erőknél nem annyira példa nélküli a lopás. Pár hónapja az atomháború esetén a levegőbe emelkedő főhadiszállásként üzemelő repülő rádióit lovasították meg.

HIRDETÉS - AIP

Nem gyakran esik meg, hogy az orosz fegyveres erők nyomozóhatóságának kalinyingrádi vezetője, Szergej Sarsavik vezérőrnagy olyat nyilatkozik az Interfax hírügynökégnek, hogy abból szerte a világon krimikomédiába illő szenzáció lesz. A vezérőrnagy a fennhatósága alá eső terület fegyveres erőinél elkövetett bűncselekményekről beszélt, amelyekről elmondta, hogy a Covid-19-világjárvány dacára több dolguk van a katonai nyomozóknak, mint valaha.

HIRDETÉS - AIP

Az ügyosztály egyik sikereként említette a Beszpokojnyij (Nyughatatlan) nevű, Szovremennij-osztályú romboló hajócsavarjainak kalinyingrádi ellopása után folytatott vizsgálat közelgő lezárását. A kalinyingrádi terület földrajzilag nem érintkezik Oroszországgal, Lengyelország és Litvánia közé ékelődik a Balti-tenger partján. Rendkívül élénk az orosz katonai jelenlét a térségben, Kalinyingrád az orosz balti-tengeri flotta főhadiszállása.

  • Mit lehet tudni a nem mindennapi lopásról?
  • Mennyit érnek a meglovasított alkatrészek és kik lehettek benne a „buliban”?
  • Milyen, ennél is kényesebb ügybe keveredtek már korrupt katonák?

A válaszokat és a teljes cikket elolvashatja a Magyar Hang január 22-én megjelent 2021/4. számában vagy a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: korrupció, Oroszország


0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Az összes hozzászólás

Pin It on Pinterest